Knarkrazzian mot Reinfeldt

Erik Reinfeldt höll sig undan polisen efter knarkrazzian – i åtta månader

Publicerad 9 september 2020 kl 20.25

Inrikes. Efter polisens knarkrazzia mot förre statsministern Fredrik Reinfeldts (M) bostad, då 25-årige sonen Erik greps, vägrade Erik Reinfeldt infinna sig på polisförhör. Det framgår av nya tidigare okända uppgifter från polisen som Fria Tider tagit del av.

Gilla artikeln på Facebook

Efter att Erik Reinfeldt gripits i knarkrazzian mot hans pappas lägenhet natten till 7 november förra året höll polisen ett kort förhör med honom. Under förhöret förklarade Erik bland annat att han ville prata med en advokat innan han kunde svara på om han godkände ett strafföreläggande eller inte. Därefter släpptes han på fri fot igen.

Men när polisen försökte kalla Erik Reinfeldt till nytt förhör dök han aldrig upp. I en promemoria upprättad av polisens förhörsledare Alexander Wessman den 28 april i år konstateras att "den misstänkte hörde inte av sig på det utsatta datum som stod angivet på kallelsen".

I ytterligare en promemoria upprättad den 1 juli i år skriver Wessman att: "Jag har sökt misstänkt en längre tid utan resultat." Därefter lyckas polisen få tag på Erik Reinfeldt och tar in honom för ett förhör som slutligen kan hållas den 7 juli i år.

Att Erik Reinfeldt höll sig undan polisen och inte dök upp på de förhör han kallades till framgår av handlingar från polisen som Fria Tider tagit del av, och som Stockholmspolisen valt att utelämna ur det tidigare offentliggjorda förundersökningsprotokollet.

I de nya handlingarna finns även bland annat bilder på de pengar och det kokainbeslag polisen gjorde i samband med husrannsakan mot den förre statsministerns bostad.

Ladda ned:
Läs tidigare okända handlingarna från knarkrazzian mot Reinfeldt


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

EU:s nationalister enade – bojkottas av SD

Träffades i Warszawa. Ska samarbeta mot invandring och för nationell suveränitet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.