Fredrik Strage.

Fredrik Strage: "No go-zoner" bättre än svenska områden

Publicerad 2 mars 2017 kl 18.43

Inrikes. Fredrik Strage, kulturjournalist på Dagens Nyheter, försvarar invandrartäta "no go-zoner" där blåljuspersonal attackeras med stenar och handgranater. "Där händer det i alla fall något", säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Fredrik Strage har tagit över Sveriges officiella twitterkonto @Sweden. Men alla är inte förtjusta i det han skriver. I veckan twittrade han om stadsdelen Gröndal i Stockholm.

"Gröndal is a typical Swedish no-go area. There's no reason to go there because it's so boring", skrev han på Twitter.

Fredrik Strage klagar bland annat på att han inte fick ta in sin Bugaboo-barnvagn på ett fik i Gröndal eftersom den tog för stor plats. En Bugaboo-barnvagn kostar cirka 30 000 kronor, och den vill man ju "visa upp", säger han.

När Tidningen Liljeholmen/Älvsjö frågar Fredrik Strage varför han "hatar" Gröndal, svarar han att stadsdelen ger honom en dödslängtan av tristess.

– Jag hatar det inte, men när jag går omkring i Gröndal kan jag fyllas av en dödslängtan, en väldigt tung typ av tristess. Det är en förort som delvis saknar egenskaper.

Enligt Strage finns det ingen anledning att åka dit för det är så tråkigt.

Han tycker till och med att riktiga "no go-zoner", alltså invandrartäta förorter där polis, brandkår och ambulanspersonal blir fysiskt attackerade, är bättre – för där händer det något.

– Platserna som vanligtvis stämplas som no go-zoner tycker jag snarare är "go-zoner" för där händer det i alla fall något, säger han till Tidningen Liljeholmen/Älvsjö.

En annan ort han ogillar är svenska Täby, som också är "väldigt tråkig". Invandrarförorten Akalla tycker han däremot är trevlig, och påpekar att hans fru kommer därifrån. Kulturen i Rinkeby gillar han också, säger han.

Själv bor Fredrik Strage på rika Kungsholmen mitt i Stockholm.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Forskare: Usel idé att plugga med musik i lurarna. Ny studie punkterar vanlig uppfattning.0 

Feminiseringen av högskolan tros förklara minskad produktivitet. Fokus på "mjuka värden" och vänsteraktivism ger nedslående resultat.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0