Hårdhudade islamister ändrar inte uppfattning för att det byggs fler fritidsgårdar, menar norska Fremskrittspartiet. Bilden visar två muslimer från Norge som rest till Syrien för att slåss på rebellsidan.

Fremskrittspartiet: Radikal islamism är en cancersvulst

Publicerad 28 november 2013 kl 11.24

Utrikes.Muslimsk extremism hotar Norge och måste stävjas, klargjorde Fremskrittspartiets invandringspolitiske talesman Mayzar Keshvari i ett uttalande igår. – Man kan inte stoppa radikala islamister med fler fritidsgårdar, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med Verdens Gang som Keshvari vänder sig mot den extrema islamismen, som han anser utgör ett allvarligt hot mot Norge.

Enligt honom har islamismens utbredning inte att göra med fattigdom eller att människor inte har det bra. Det handlar om en kamp om värderingar och det ”daltas” för mycket med islamister, menar Keshvari.

– Man kan inte stoppa radikala islamister med fler fritidsgårdar. Det är viktigt att skilja mellan det förebyggande arbetet riktat mot ungdomar och åtgärderna mot dem som är fast beslutade att sätta sina planer och sin ideologi i verket, säger han till Verdens Gang.

Keshvari hoppas få gehör inom regeringen för bland annat ett förbud mot finansiering av islamistiska organisationer och utvisning av islamister som inte är norska medborgare.

– Den här ideologin är en cancersvulst som måste skäras bort helt, och då gör det ingen nytta att använda dialog som metod. Det här är hårdhudade människor som har bestämt sig och vill skada vårt samhälle och allt vi står för, säger Keshvari.

På en konferens i Norge tidigare i år förklarade en välkänd muslimsk ledare, Fahad Qureshi, att det inte är "radikalt" att förespråka att otrogna kvinnor ska stenas. Att införa sharialagar är enligt honom ett helt okontroversiellt krav som alla muslimer ställer sig bakom.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0