Gruppvåldtäkten på Södermalm
Den arabiske mannen friades, trots att han bevisligen deltagit i våldtäkten, eftersom han nu påstår sig vara 13 år. Men i Tyskland uppgav han sin ålder till 33.

"13-åring" slapp straff för bestialisk gruppvåldtäkt – uppgav sig själv vara 33 år

Publicerad 23 december 2015 kl 20.41

Inrikes. Ett av de så kallade flyktingbarn som under glada tillrop bestialiskt våldtog en svensk kvinna på Södermalm friades igår av hovrätten, som inte ansåg det bevisat att han var över 15 år. Men själv har mannen uppgett sig vara 33 år när han vistades i Tyskland under ett annat alias.

Gilla artikeln på Facebook

Männen lurade i september med sig kvinnan till en klippa vid utsiktsplatsen Fåfängan i Stockholm under förevändningen att de skulle trösta henne. Istället turades de i timmar om att våldta kvinnan medan de hånskrattade och matade knytnävsslag mot hennes ansikte.

Tre av männen som tillsammans med minst en annan person deltog vid gruppvåldtäkten, samtliga araber från Nordafrika, dömdes i november till mycket låga straff eftersom de påstod sig vara under 18 år. De kom undan med mellan sex och nio månaders ungdomsvård trots att en läkarundersökning visade att minst två av dem var vuxna män.

På tisdagen beslutade hovrätten att helt fria en av våldtäktsmännen. Anledningen var att domstolen inte ansåg det fastslaget att mannen var över 15 år då han gjort sig av med alla identitetshandlingar.

Detta trots att araben själv uppgav sig vara 33 år gammal när han tidigare vistades i Tyskland. När han sökte asyl i Sverige i mars i år påstod han istället att han var född i april 2000 – vilket skulle innebära att han var över 15 år.

I Norge har mannen använt sig av två olika identiteter och istället påstått sig vara 17 respektive 19 år. Och enligt läkarundersökningen i Sverige var han över 18.

Hans advokat Karl Harling hävdar dock bestämt att det rör sig om ett barn.

– Min klient förnekar brott. Hans inställning är att han inte har gjort detta, samt att han är 13 år och därmed inte straffmyndig, säger han till Expressen.

Den utsatta svenska kvinnan grät av förtvivlan över de milda straffen när Aftonbladet intervjuade henne i samband med hovrättsdomen.

– Först blev jag glad för att alla blev dömda. Men sedan besviken att de fick så korta straff. Det är sjukt, sade hon gråtande till Aftonbladet.

Nu väljer till och med den vänsterorienterade SVT-journalisten Joakim Lamotte att rikta kritik mot det svenska rättsväsendet. Han anmärker bland annat på att männen inte kan utvisas eftersom de vägrar uppge sina ursprungsländer.

"Var är alla feminister som annars griper varje tillfälle att ta strid för mäns våld mot kvinnor? I Indien har det varit demonstrationer och kraftiga protester när liknande saker skett, som hörts över hela världen. I Sverige håller vi käft och riktar blicken mot marken. Jag är så förbannad att jag kokar just nu och alla mina tankar går till den utsatta tjejen. Hur hon skall kunna få julfrid i år övergår mitt förstånd efter att först ha blivit utsatt för ett av de grövsta övergrepp man kan tänka sig, för att sedan även bli utsatt för ett svek av samhället. Vad sänder det för signaler när folk kan komma hit, begå fruktansvärda brott, ljuga om sin ålder, slippa straff och få bo kvar i landet? Tillräckligt starka ord för att beskriva det havererade svenska rättsväsendet finns inte", skriver Lamotte på Facebook.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.