Frölunda tar bort indianen ur loggan

Publicerad 17 september 2020 kl 12.42

Inrikes. Ishockeyklubben Frölunda Indians kommer att ta bort indianen från sin logga. Detta efter att media lyft fram vänsteraktivister som påstått att loggan är rasistisk.

Gilla artikeln på Facebook

"Att byta logotyp blir ingen lätt process och inget föreningen heller tar lätt på. Styrkan i det kommande förändringsarbetet är att föreningens varumärke, värdegrund och själ inte vilar i en symbol", skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

Styrelsens ambition är att ha en ny logotyp, utan indian, på plats till säsongen 2021/2022.

"Styrelsen inser att det här beskedet väcker känslor, men vilar samtidigt tryggt i att beslutet är en investering i framtiden", skriver man.

Frölunda Indians anmäldes för till Diskrimineringsombudsmannen (DO) av en person som ansåg att loggan ansågs vara diskriminerande.

I samband med de vänsterextrema Black lives matter-kravallerna i USA har det amerikanska fotbollslaget Washington Redskins tvingats byta namn till Washington Football Team. I Sverige har medierna satt press på Frölunda att göra samma sak genom att lyfta fram vänsteraktivister som påstår att klubbens logga är rasistisk.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0