"Fuck y'all": Peg Parnevik rasar mot vittnen som grep afrikansk klockrånare

Publicerad 18 september 2020 kl 17.51

Inrikes. Flera personer ur allmänheten grep idag en man som rånat en kvinna på Östermalm i Stockholm. Tv-profilen Peg Parnevik, som filmade händelsen, blev upprörd när förövaren "kvävdes på trottoaren", skriver hon på Instagram.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 13-tiden på fredagen som "rådig allmänhet" grep en man som rånat en 40-årig kvinna på Östermalm i Stockholm, som polisen uttrycker det på sin hemsida.

Kvinnan uppfattade det som att mannen följt efter henne och när hon skulle kliva in i bilen knuffade han till henne och stal hennes klocka.

"Han sprang sedan norrut och personer som sett händelsen sprang efter och kunde gripa gärningsmannen vid Frejgatan", enligt polisen.

Rånaren övermannades och hölls fast tills polisen anlände.

Enligt Aftonbladet kastade förövaren ner stöldgodset i en gatubrunn men klockan har sedan återfunnits.

Kvinnan som rånades fick en skrapskada i samband med händelsen men blev inte allvarligt skadad.

Peg Parnevik har publicerat flera filmer på Instagram från händelsen där man kan se hur gärningsmannen, en afrikansk man, klagar på att hans axel gör ont efter att han brottats ned. Parnevik påpekar att hon inte bara tänker titta på när en "svart man" håller på att kvävas.

"Jag är ledsen men jag kommer inte bara stå där och se på när en svart man kvävs på asfalten under något slags självutnämnd heroisk handling? Jag vet att vi gärna vill tro att Sverige är sååååå progressivt och jag är ledsen att spräcka er bubbla. Men jag har sett tillräckligt många färgade människor bli skjutna/kvävda/trakasserade för att bara gå vidare utan att göra någonting alls. Det minsta jag kan göra som vit person och människa är att stå där så de känner sig sedda."

"Fuck y'all", skriver hon om personerna som ingrep mot rånaren.

Parnevik har även publicerat skärmdumpar på "Black lives matter"-tröjor.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.