"Fuck yes!": Två svarta tonåringar sköts av antifascister – skyllde på fascister

Publicerad 1 juli 2020 kl 09.35

Utrikes. Två svarta tonåringar sköts av beväpnade vakter i den autonoma stadsdelen "Chop" i Seattle tidigare i veckan. Antifascister hyllade till en början skjutningen och påstod felaktigt att de skjutna var fascistiska attentatsmän.

Gilla artikeln på Facebook

Det var natten till måndagen som stadsdelen "Chop" i Seattle i Washington, USA, en stadsdel som tagits över av vänsterextremister och förklarats fritt från poliser, skakades av ännu en skottlossning. En självutnämnd vaktstyrka i den autonoma stadsdelen öppnade eld mot en vit bil som uppges ha kört in i en av de barrikader som satts upp runt stadsdelen.

Ganska snart efter skjutningen spreds påståenden bland antifascister i sociala medier om att de som skjutis i den vita bilen var "fascister" eller "nazistiska terrorister" som attackerat den antifascistiska stadsdelen.

"Fuck yes! Det här är anledningen till att vi behöver en VÄPNAD revolution. Två nazister oskadliggjorda", twittrade en antifascist.

"I den första väpnade konflikten mellan fascisterna och folket, så vann folket", twittrade en annan och menade att: "Lokala kommunister organiserade självförsvar och sköt sönder båda två."

Ryktet om att fascister dödats i "Chop" spreds även av upprymda antifascister i Sverige.

Svarta tonåringar
Men glädjen blev kortvarig. I den vita sönderskjutna bilen färdades nämligen två svarta pojkar, 14 och 16 år gamla. Efter att de blivit skjutna fick de skjuts till sjukhus av folk i den autonoma stadsdelen. 16-åringen dödförklarades vid ankomst till sjukhuset, 14-åringen vårdades för livshotande skador.

– Vi har ännu ett mord i det här området som kallas "Chop". Två afroamerikanska män är döda på en plats där de påstår sig arbeta för "Black lives matter", konstaterade Seattles polischef Carmen Best vid en pressträff efter skjutningen.

– Och vi har haft många andra incidenter. Misshandel, våldtäkt, rån och skjutningar. Det här är något som behöver ändras. Vi uppmanar folk att lämna det här området för att värna folks säkerhet.

Måndagens dödsskjutning är den andra i Seattle sedan upprättandet av "Chop". Det är oklart vem eller vilka det var som sköt och vad som utlöste skottlossningen.

Polisens tekniker har haft svårt att säkra teknisk bevisning eftersom ett flertal personer rört sig på brottsplatsen efter händelsen. Dessutom vill de anarkister som bor i Chop, och som antingen bevittnat händelsen eller vet något om den, inte prata med polisen.


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.