Foto: Anonym tulltjänsteman

Full norrman somnade på bagageband - åkte genom röntgen

Publicerad 11 augusti 2012 kl 01.01

Utrikes.En norsk turist lade sig på bagagebandet vid en obemannad incheckningsdisk. Han somnade där, varpå bandet startade och han upptäcktes först femton minuter senare - i säkerhetsröntgen.

Gilla artikeln på Facebook

En förfriskad norrman på turistresa i Italien skulle checka in på flygplatseb Fiumicino i Rom. Incheckningsdisken var obemannad, så han la både sig själv och väskan på bagagebandet bakom disken - och somnade.

Enligt uppgifter hade han anlänt till flygplatsen med en öl i handen och avsåg checka in på ett flyg till Oslo.

Bandet startade och först efter vad flygplatspersonalen tror var en 15 minuter lång resa upptäcktes han av tulltjänstemän som satt och kollade på röntgenmaskinen och då slog larm. Det skriver Daily Mail.

Norrmannen togs till sjukhus då säkerhetspersonalen på flygplatsen var orolig för hans hälsa, efter att ha röntgats av starka röntgenstrålar.

Flygplatsens säkerhetsansvarige försäkrar om att det inte fanns någon svaghet i säkerheten på flygplatsen, men att incidenten utreds av lokala myndigheter.

Enligt den italienska tidningen La Republikka är norrmannen 33 år gammal och heter Öystein. Han hämtades av sina föräldrar i Italien efter en veckas sjukhusvistelse.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Jättelik 2.000 år gammal kattbild hittad på berg. Arkeologernas häpnadsväckande fynd.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0