Göran Persson (S).

Göran Persson till attack mot Reinfeldt: "Totalt misslyckad" invandringspolitik

Publicerad 1 maj 2018 kl 13.09

Inrikes. Tidigare statsminister Göran Persson (S) gick till hårt angrepp mot Fredrik Reinfeldt under sitt första maj-tal i Vingåker på tisdagen. Han beskyller Alliansen för en "totalt misslyckad migrationspolitik", uppger Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Förre statsministern Göran Persson skyller nu migrationsproblemen i Sverige på den förra alliansregeringen med Fredrik Reinfeldt i spetsen.

Enligt Persson var Reinfeldts "Öppna era hjärtan"-tal ett naivt och oansvarigt fiasko som skapat stora och kostsamma problem för landet.

Sverige kommer få dras med dessa problem under lång tid framöver, menar Persson.

– Det vi såg under den borgerliga perioden var en totalt misslyckad migrationspolitik. "Öppna era hjärtan", sa Reinfeldt, utan några som helst konsekvenser i åtanke. Det fick bli som det blev. Vi har fått bekymmer som vi behöver slita med i ganska många år, sade han på 1 maj enligt Aftonbladet och tillade att det kommer kosta pengar.

Persson menar att Alliansen körde på helt utan en plan, och kunde inte heller hantera frågor som försvaret eller kriminalpolitiken.

Den förre S-ledaren lyfte också pensionsfrågan i sitt tal, och förespråkar ett nytt system där mer av arbetsinkomsten ska avsättas till pensionen. Detta tillsammans med ett vinstförbud i skolan borde Socialdemokraterna går till val på, enligt Persson.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0