Marua Ajouz.

Gammalt dödsfall med ung kvinna fortfarande ouppklarat

Publicerad 21 maj 2024 kl 16.18

Inrikes. Inte heller i hovrätten får frågorna om Marua Ajouz försvinnande och död något slutligt svar. Åtalet mot hennes före detta pojkvän ogillas på nytt.

Dela artikeln

Den då 18-åriga Marua Ajouz i Malmö försvann kring julhelgen 2002. Följande år hittades hennes avskurna huvud i av svampplockare i Bokskogen.

Misstankarna riktades mot hennes kriminellt belastade pojkvän, som hon hade besökt kort tid före försvinnandet. Han satt häktad under en tid men åtalades aldrig för brott.

Sedan ytterligare kroppsdelar hade hittats utanför Malmö 2017 och nya vittnen trätt fram återupptogs förundersökningen. Det kunde då konstateras att kvarlevorna hade spår av en skottskada.

Pojkvännen, som numera är 43 år och inte lagförts för brott på många år, frihetsberövades på nytt och åtalades för mord. Han förnekade att han hade något med saken att göra. I målet hördes många vittnen med anknytning till de miljöer vid Värnhem i vilka Marua Ajouz och 43-åringen vuxit upp, men i september 2023 ogillade Malmö tingsrätt åtalet och försatte honom på fri fot.

Åklagaren överklagade domen och åberopade ny bevisning. I dag fastställde dock hovrätten enhälligt tingsrättens frikännande dom.

– Det finns omständigheter som talar för att Marua dog i anslutning till att hon besökte sin pojkvän. Men exakt vad som hände har inte gått att klarlägga. Utredningen är helt enkelt inte tillräckligt stark för att man ska kunna döma någon för mord, säger hovrättsrådet Karin Mårtensson.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.