Google stäms av uthängd läkare

Publicerad 11 december 2014 kl 20.20

Lag & Rätt. ”Kasta syra i ansiktet på honom och hans son så dom får leva med sitt misstag resten av livet precis som du”. Så lyder ett av förslagen i en Flashbacktråd där en missnöjd patient får tips om saker att göra mot sin läkare. Nu stäms Google av läkaren, efter att företaget vägrat plocka bort Flashbacktråden från sina resultat.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Dagens Media kommer Flashbacktråden högst upp bland sökresultaten när man googlar på läkarens namn. Patienten som startat tråden ska ha varit missnöjd med en hårtransplantation.

Läkaren har först vänt sig till Google, som svarade att "allmänintresset" i Flashbacktråden motiverar att sökresultatet finns kvar. Läkaren vänder sig nu till Stockholms tingsrätt för att tvinga Google att plocka bort sökresultaten.

Google har sedan en dom i EU-domstolen tidigare i år blivit skyldiga att radera vissa sökresultat om enskilda individer. I Sverige har drygt 5.000 privatpersoner vänt sig till Google för att få bort oönskade sökträffar, skriver Dagens Media.

Läkaren är baserad i Malmö och har utomnordisk bakgrund.


Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Allt fler villor säljs innan visning

Rekordfesten på bostadsmarknaden.. "Piserna börjar pressas upp till nivåer som inte är långsiktigt hållbara."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.