Mordet i Skärholmen

"Gör något nu!" – äldre damen till Ebba Busch på mordplatsen

Scrolla för video...

Publicerad 12 april 2024 kl 14.02

Inrikes. "Ni måste göra någonting nu." Så löd budskapet från en mycket upprörd äldre kvinna som konfronterade Ebba Busch vid mordplatsen i Skärholmen.
– Sverige var ett fint land förut, men nu kan man inte säga att det är det längre, säger kvinnan bland annat.

Dela artikeln

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch var en av flera politiker som på fredagen kom och visade upp sig vid gångtunneln i Skärholmen, där 39-årige Mikael i onsdags mördades inför sin son.

En video från Riks visar hur en äldre kvinna kommer fram till KD-ledaren och desperat ber henne att omedelbart agera mot våldsutvecklingen.

– Var är föräldrarna till de här kriminella? Ni måste börja ta tag i dem också. Det är inte klokt, säger hon och fortsätter:

– Ni måste göra någonting nu, annars så blir det för sent. Jag tycker att det är förskräckligt det som hänt med den här lilla pojken. Han har förlorat sin pappa. Det är hemskt. Jag är själv förälder, jag har själv barnbarn, jag tycker att det är hemskt.

– Det får inte fortgå det här, ni måste göra någonting. Ta krafttag nu mot kriminella. För det här går inte. Vi ska kunna gå ut på gatorna, vi ska inte vara livrädda. Folk törs ju snart inte gå ut, det är inte klokt. Och det här ska vara Sverige? Vi har varit för snälla och mesiga. Gör något nu, ni som sitter i riksdagen. Och säg åt Kristersson också att göra något innan det blir för sent.

Den påtagligt upprörda kvinnan konstaterar också att "Sverige var ett fint land förut" men att man inte kan säga att det är det längre.

– Folk törs ju inte säga någonting. Det är inte klokt.

Ebba Busch svarar att hon håller med om allt som kvinnan säger, och att regeringen "gör jättemycket" för att ge "stöd" åt föräldrar.

Den äldre damen tycks dock inte vara så imponerad av svaret.

– Jag står snart och skriker, för jag är så förtvivlad. Jag tycker så synd om den lille pojken, mitt hjärta blöder.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.