Granskade Näthatsgranskaren – blev hämtad av polis och DNA-topsad

Publicerad 11 juli 2020 kl 14.56

Inrikes. Kjell Böhlin granskade och ifrågasatte den så kallade Näthatsgranskaren Tomas Åberg. Då blev han hämtad av polis i sin bostad samt DNA-topsad, säger han till Nya tider.

Gilla artikeln på Facebook

Kjell Böhlin på tidningen Nya tider har blivit polisanmäld för olaga integritetstsintrång och ofredande sedan han undersökt Näthatsgranskaren Tomas Åberg.

Han har publicerat information om Åberg, som han själv säger haft ett journalistiskt syfte.

– Jag har bestridit de punkterna och det jag publicerat är mer av journalistisk karaktär. Han påstår någonting och jag hävdar motsatsen genom dokument. Jag vill påvisa att han ljuger, förklarar Böhlin själv i en intervju med Nya tider.

Nya tiders reporter Jesper Johansson påpekar att en person som blir polisanmäld vanligtvis får ett brev om att infinna sig hos polisen.

Men Kjell Böhlin råkade ut för något annat.

– I mitt fall knackade de bara på dörren och sade att jag ska hämtas till förhör. Det hade åklagaren beslutat.

Han blev dessutom DNA-topsad, säger han, vilket han generellt sett tycker är extra allvarligt och kränkande eftersom det handlar om datalagring av hans arvsmassa, trots att han inte till exempel är en rånare eller våldsman som behöver identifieras, som han själv tar som exempel för att påvisa det orimliga i polisens agerande.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0