James O’Keefe.

Granskade vänstern – tillåts inte köpa vapen

Publicerad 9 augusti 2020 kl 12.59

Media. James O’Keefe, grundare av det konservativa journalistnätverket Project Veritas, stämmer USA:s federala polismyndighet FBI efter att ha nekats köpa skjutvapen. Det rapporterar New York Daily News.

Gilla artikeln på Facebook

James O’Keefe har fått stor uppmärksamhet för sina avslöjanden om korruption och missförhållanden inom vänsterorienterade organisationer, myndigheter och företag.

Hans organisation Project Veritas använder sig ofta av infiltration och dolda kameror i sitt journalistiska arbete.

När O’Keefe i slutet av juli försökte köpa ett skjutvapen i New York nekades han köpet. Istället fick han höra att hans fanns med på en lista i FBI:s system för bakgrundskontroll vid vapenköp, skriver James O’Keefe på Twitter.

Den 36-årige profilen har nu stämt polismyndigheten i en federal domstol i New York. Enligt stämningsansökan är det bara personer som dömts till brott med över ett år i straffskalan som ska hamna på övervakningslistan för vapenköp.

"Mr O’Keefe har aldrig dömts av någon domstol någonstans för något brott som kan bestraffas med mer än ett års fängelse”, skriver advokaten Jered Ede enligt New York Daily News.

James O’Keefe dömdes år 2010 till böter och samhällstjänst. Han och andra medlemmar i Project Veritas hade då tagit sig in till en demokratisk delstatssenators kontor i New Orleans genom att posera som telefonreparatörer.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0