Greta fyller 18

Publicerad 3 januari 2021 kl 11.18

Inrikes. Greta Thunberg har officiellt blivit vuxen. På söndagen fyllde den världsberömda svenska klimataktivisten 18 år.

Gilla artikeln på Facebook

På sociala medier har det tidigare skojats om att när Greta till slut blir myndig kommer det äntligen gå att kritisera henne utan att anklagas för att angripa "ett barn".

Nu har dagen kommit. På söndagen inföll den omåttligt mediehyllade profilens 18-årsdag.

Greta har i skrivande stund själv inte uppmärksammat bemärkelsedagen på sina sociala medier. På Instagram står det fortfarande att hon är en "17-årig klimat- och miljöaktivist med Aspergers".

Inte heller i svenska medier har födelsedagen ännu uppmärksammats, men väl i internationella medier. I en intervju med Time säger hon att det hon önskar sig i födelsedagspresent är att folk ska göra mer för att "hjälpa planeten" – men hon vill också ha nya cykellampor.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0