Genrebild.

Grov mordbrand sänker tågtrafiken i Skåne

Publicerad 15 augusti 2019 kl 09.40

Inrikes. Tågtrafiken genom Hässleholm i Skåne väntas vara inställd i flera dagar sedan någon startat en enorm brand i en byggnad vid stationen på onsdagen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax innan klockan 18 på onsdagen som polis och räddningstjänst larmades till området runt tågstationen i Hässleholm.

Där brann det i en industribyggnad intill järnvägen.

Platsen spärrades av och tågtrafiken stoppades.

"Den byggnad som brunnit är helt nedbrunnen och ägs enligt uppgift av kommunen. Enligt kommunen ska byggnaden vanligtvis ha använts som en lagerlokal, men för tillfället har byggnaden stått tom", skriver polisen på sin hemsida.

Bilder från händelsen visaren en enormt stor brand på platsen.

Polisen misstänker att branden är anlagd och händelsen rubriceras grov mordbrand.

– Den preliminära bedömningen är att branden orsakat omfattande skador på spår, signalsystem och kontaktledningar. Norrut från Hässleholm, på Södra Stambanan och Markarydsbanan, är bedömningen att ingen trafik kan komma igång förrän tidigast måndagen den 19/8, uppger Trafikverket.

Hässleholm är en central punkt för tågtrafiken och bland annat går Stockholmstågen till Köpenhamn därigenom.

– De som kliver på och av norr om området kommer inte påverkas. Men för de som reser söderut blir det problem, säger Dan Olofsson, presskommunikatör på SJ, till Kvällsposten.

Exakt hur många som berörs är oklart, men det handlar om tusentals resenärer. SJ och Skånetrafiken har satt in ersättningsbussar.

Ingen person ska ha skadats, och ingen är gripen.


Nyheter från förstasidan

Danska sågningen av Sverige: "Asyl-amok"

Sveriges "hämningslösa" invandring gör gränskontrollerna verkningslösa. "Tiotusentals afrikaner och araber" tar sig in i Europa genom Sverige, lyder kritiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0