Bilyana Martinovski.

Högerdebattör greps av "aggressiva" poliser på Arlanda

Publicerad 18 oktober 2019 kl 00.48

Inrikes. Forskaren och #jagärhär-kritikern Bilyana Martinovski greps av ett stort antal poliser från myndighetens så kallade demokrati- och hatbrottsgrupp när hon anlände till Arlanda efter en Egyptensemester. Först efter en lång tid fick hon reda på att hon misstänktes för "ofredande" av en kvinnlig vänsterakademiker.
– De tog in mig som en terrorist, säger Martinovski till Samhällsnytt.

Gilla artikeln på Facebook

Bilyana Martinovski berättar att 5-6 uniformerade poliser grep henne på Arlanda sent på onsdagskvällen.

– De sökte igenom mig, mina bröst, som om jag vore en död kropp, förklarar hon. De var väldigt aggressiva, speciellt en av dem som heter Markus som var superaggressiv, säger hon till Samhällsnytt.

Utan att berätta vad det hela handlade om drog poliserna med Bilyana Martinovski till en polisbuss och körde henne till en polisstation.

– De var så aggressiva. Jag gjorde inget motstånd men jag ville bara ha mitt resesällskap med mig. Men han kan inte gå utan hjälp så han stannade där på bänken och de förde in mig i en av bilarna. Så blev jag visiterad; på brösten, mellan brösten, överallt på kroppen. ”Du ska till förhör”, upprepade de, säger hon till Samhällsnytt.

På polisstationen blev hon DNA-topsad och kallades efter midnatt till förhör. Till slut fick Martinovski reda på att hon var misstänkt för att på Twitter ha "ofredat" vänsterakademikern Kajsa Klein, som är engagerad i #jagärhär. Det är en vänsterkampanj som påstår sig bekämpa "näthat" genom att sprida ett stort antal kommentarer och massanmäla sina motståndares inlägg på sociala medier.

År 2017 blev Bilyana Martinovski avstängd från sin tjänst vid institutionen för data- och systemvetenskap (DSV) på Stockholms universitet efter att ha kritiserat #jagärhär och kallat dem för "demokratiterrorister".

Ofredandeärendet mot Bilyana Martinovski utreds av polisens så kallade demokrati- och hatbrottsgrupp i Göteborg, enligt Samhällsnytt.


Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0