Inbördeskriget i Syrien och Irak

Här blir IS omringade i Syrien

Publicerad 20 februari 2016 kl 23.44

Utrikes. Under lördagen intogs områdena Al-Safiyah och Shah'shur i östra Aleppo av regeringsstyrkor, enligt syriska militärkällor. Samtidigt är flera IS-förband nu omringade av den syriska armén.

Gilla artikeln på Facebook

Uppgifterna kommer från Suheil Al Hassan, general i den syriska försvarsmakten, som beskriver framryckningen som lyckad på Twitter.

Samtidigt attackeras terrorgruppen från flera håll. På fredagen intog kurdiska SDS-styrkor IS-fäste i staden al-Shadadi, medan Turkiet gav IS understöd genom desperat artillerield mot kurderna, skriver TT. Kurderna får å sin sida flygunderstöd från ett annat Nato-land, USA, som till Turkiets stora förtret betraktar SDS som en del av den moderata oppositionen i Syrien.

Enligt general Al Hassan har hans armé bland annat hittat intressanta dokument under operationen mot IS på lördagen, där terrorstaten förbjuder civilbefolkningen att sprida de videobilder som man släppt och som visar hur IS avrättar fiender med halshuggning.

"Rådet förbjuder alla att sprida bilder av halshuggningar som utförts av IS-krigare", står det på arabiska i ett dekret som uppges komma från IS.

Hur många IS-krigare som är inneslutna utanför Aleppo är inte känt i nuläget. Under andra världskriget omringades den tyska 6:e armén i Stalingrad vilket blev den första stora vändpunkten under kriget.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

På väg mot nya rekordnivåer efter EU:s bidragsbesked. Silverpriset har samtidigt stigit med 20 procent på en månad.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.