Val 2018
SD-politikerna Christian Bengtsson (vänster) och Clarence Jarlow (höger) deltog i vänsterprotester mot AFS torgmöte i Varberg.

Här demonstrerar SD mot AFS – tillsammans med tokvänstern

Publicerad 1 september 2018 kl 18.34

Inrikes. Företrädare för Sverigedemokraterna deltog under fredagen i en protestaktion mot Alternativ för Sverige tillsammans med bland annat Ung Vänster, Fi, MP och V.
– Det var nånting så vidrigt, säger SD-politikern Clarence Jarlow till Fria Tider om AFS-mötet.

Gilla artikeln på Facebook

När Alternativ för Sverige höll torgmöte i Varberg idag möttes de inte bara av intresserade åhörare, utan även av motdemonstranter från olika partier långt ut till vänster på den politiska skalan. Bland motdemonstranterna fanns aktivister från bland annat Feministiskt initiativ, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Även öppet kommunistiska Ung Vänster, som vill göra revolution och ofta har uttryckt sympati för politiskt våld, var på plats för att protestera mot AFS.

Bland motdemonstranterna syntes regnbågsparaplyer, plakat med "Krossa rasismen" och ballonger med Feministiskt initiativs partisymbol. Det buades åt talarna men mestadels stod motdemonstranterna tysta med ryggarna vända mot AFS talare.

På plats var också två lokala SD-politiker från Varberg, Christian Bengtsson och Clarence Jarlow, som valde att visa sin avsky mot Alternativ för Sverige genom att delta i motdemonstrationen. Bengtsson och Jarlow sitter båda i styrelsen för SD Halland och kandiderar till kommunfullmäktige i Varberg.

När Fria Tider ringer upp Clarence Jarlow förklarar han att han och Christian Bengtsson passerade torget när de var på väg till sin egen valstuga. De stannade till för att lyssna på Andreas Feymark, som tidigare representerade SD i Varbergs kommunfullmäktige men valde att gå över till AFS i våras.

– Och det var nånting så vidrigt, säger Jarlow om Feymarks tal. Det var för magstarkt för mina och Christians värderingar.

– De politiska åsikterna stör mig i allra högsta grad. Vi ska inte slänga ut folk. Vi ska inte slänga ut människor, vi kan använda annat, vi kan vara behjälpliga med en återvandring. Här har vi både moraliska och etiska normer, påpekar han.

När Fria Tider frågar hur det kändes att protestera mot ett invandringskritiskt parti tillsammans med kommunister och Feministiskt initiativ, förklarar Jarlow att även moderater och andra partier deltog i protesterna.

– När vi hade lyssnat en stund fick det vara nog. Tyst och ordningsamt ställde vi oss i ledet, och visade var vi står någonstans.

Andreas Feymark är förvånad över att AFS torgmöte väckte sådan avsky hos hans tidigare partikamrater i SD.

Det är märkligt att de väljer att protestera mot oss tillsammans med extremvänstern. Men tydligen känner de att de har mer gemensamt med Ung Vänster och Feministiskt initiativ än med Alternativ för Sverige, säger han till Fria Tider.

Fria Tider har även försökt nå Christian Bengtsson för en kommentar.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Coronalagen förlängs till 2022

Socialutskottet ger grönt ljus. Den "tidsbegränsade" lagen skulle ha löpt ut sista september.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.