Inte rasist men
 

Här ingriper polisen mot Expo-mannens hembesök

Publicerad 15 augusti 2014 kl 15.17

Inrikes. Polisen ingrep under torsdagen när vänsteraktivisten Oscar Schau, 22, genomförde ett oanmält hembesök hos en SD-kvinna i Malmö tillsammans med en kumpan som vid tillfället var maskerad med keps och huvtröja. Den 22-årige mannen, som arbetar för vänsterextrema Expo, är nu anmäld för hemfridsbrott och ofredande.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt vänstersajten Inte rasist men (IRM), som uppger sig ha varit uppdragsgivare åt Oscar Schau vid tillfället, skulle 22-åringen ha "hittat information om" att lokalpolitikern Eva-Marie Olsson, politisk sekreterare för SD i Malmö, skulle ha skrivit invandringskritiska kommentarer om bland annat afrikaner och araber på hemsidan Petterssons blogg.

När vänsterextremisterna fått klart för sig att SD-kvinnan inte tänkte svara på några frågor på telefon bestämde man sig för att göra ett oanmält hembesök.

"Detta för att vi som medborgare/journalister förväntar oss att förtroendevalda politiker ska kunna förklara sina uttalanden för media", förklarar IRM på sin hemsida.

Enligt ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna i Malmö trängde sig en maskerad man och hans kumpan in på tomten och förföljde SD-kvinnan trots att hon vid flera tillfällen klart sagt nej till att prata med dem.

"Gårdagens händelse föregicks av att under sent på onsdagskvällen terrorisera med telefonuppringningar, både på politikerns tjänstetelefon, hemtelefoner och även sambons telefon", skriver SD i sitt pressmeddelande.

På sin hemsida bekräftar IRM att Oscar Schau har blivit anmäld för ofredande och hemfridsbrott, samt att hans medhjälpare burit både huvtröja och keps vid tillfället. Dock menar man inte att detta innebär att personen varit maskerad.

Fria Tider har förgäves sökt Eva-Marie Olsson och Magnus Olsson, kommunalråd (SD) i Malmö, för en kommentar.

Rättelse: Oscar Schau greps inte vid tillfället, vilket artikeln ursprungligen hävdade. 22-åringen kvarhölls för identifiering och anmälan och försattes därefter på fri fot.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Faller stort efter veckans börsnotering. Andra kryptovalutor dras med i raset.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.