Walid med flinet
Polisens foto på Walid, damen och glasögonen. Den grovt kriminelle afghanen är tidigare dömd för bland annat mordförsök – men slipper varje gång utvisning. Så även den här gången.

Här hånflinar Walid efter att ha mosat ansiktet på Ingrid, 74: "Hon är rasist"

Publicerad 14 december 2018 kl 17.12

Inrikes. 74-åriga Ingrids glasögon gick av på mitten när den kriminelle afghanen Walid slog henne med knytnäven i ansiktet i tvättstugan. Men Walid anklagade den åldriga kvinnan för att vara rasist – och kommer nu undan med bara några veckors fängelse.
– Din hora, sade afghanen, som tidigare har sluppit utvisning för bland annat mordförsök, när han förhördes av en kvinnlig polis.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 31 oktober i år som 74-åriga Ingrid i Vällingby gick ner till tvättstugan i sitt bostadshus. Där mötte hon 29-årige Walid – som slet sönder hennes glasögon och slog henne rakt i ansiktet.

Ingrid berättade i polisförhör att Walid – en grovt kriminell afghan som gång på gång har sluppit utvisning – bar på en madrass när hon såg honom i tvättstugan. Efter att hon frågat om han sovit hos föräldrarna svarade han "nej, jag är ju en idiot". Hon svarade "ja, det är du".

Då rusade afghanen, som tidigare är dömd för bland annat mordförsök, fram till Ingrid. Han slet av åldringens glasögon, bröt sönder dem och skrek:

– Det här ska du få för att du kallade mig horunge!

Därefter slog han 74-åringen med ett hårt knytnävsslag som träffade henne rakt i ansiktet.

Ingrid fick väldigt ont och chockades svårt av attacken. Samtidigt gick afghanen från tvättstugan tillsammans med en afrikan som han varit där tillsammans med.

På sjukhuset visade det sig att 74-åringen fått missfärgningar – bland annat vid vänstra ögat där slaget träffat. Hon hade ont i flera dagar efter misshandeln.

När Walid greps av polisen flinade han mot kameran i samband med att han fotograferades. Under förhöret inledde den kvinnliga förhörsledaren med att fråga vad han hade gjort den 31 oktober. Afghanen svarade:

– Jag tror jag knullade någons fru då.

Poliskvinnan förklarade att vittnen hade sett honom på platsen i samband med misshandeln.

– Horungar. Era horungar. Hör du inte vad jag säger, hora? svarade Walid.

Under rättegången bytte afghanen strategi och försvarade sig med att påstå att Ingrid hade förolämpat honom "på ett rasistiskt sätt". Han sade sig inte kunna komma ihåg exakt vad hon sade, men det skulle ha varit något om "invandrare och pengar". 

Walid hävdade vidare att han absolut inte hade slagit kvinnan i ansiktet. Han förklarade att han kan ha "råkat komma åt henne med fingrarna" när han skulle ta av hennes glasögon och bryta sönder dem.

Fastighetsskötaren vittnade om att 74-åringen var ledsen och upprörd när han mötte henne efter misshandeln. Hon berättade för honom att hon blivit slagen av en man i tvättstugan. Han såg att hon var blå under vänster öga och att hennes glasögon var trasiga.

Afghanen åtalades också för att ha mordhotat en annan svensk kvinna efter att han fått höra av en bekant att han blivit polisanmäld för olaga hot. Eftersom han misstänkte den man han kom att hota var anmälaren ringde han till kvinnan och mannen för att "reda ut saken". 

– Jag ska slå ihjäl er, jag vet var ni bor, ni ska få reda på vilka ni leker med, horunge, hustlare, jag ska slå er, jag ska ta er och jag vet var ni bor, sade han i luren till paret.

Solna tingsrätt dömde förra veckan Walid för misshandel, ringa skadegörelse, ringa narkotikabrott och olaga hot. Straffet blev endast en månad och fjorton dagars fängelse. Det innebär egentligen fyra veckors fängelse eftersom Sverige tillämpar så kallad två tredjedelsfrigivning.

Han ska även betala skadestånd på 5.440 kronor till Ingrid, 5.000 kronor till kvinnan han hotat och 5.000 kronor till mannen han hotat.

Walid är medborgare i Afghanistan, men åklagaren yrkade inte på utvisning.

Han har sedan tidigare flera domar mot sig – men varje gång har den grovt kriminelle invandraren sluppit utvisning hem till Afghanistan. Han förekommer sedan tidigare under 12 avsnitt i belastningsregistret.

I februari 2012 dömdes Walid till sex års fängelse för mordförsök, men blev frigiven redan i december 2015. Han hade då attackerat en man i Hässelby med ett flertal knivhugg. Offret fick bland annat hål i hjärtat och ena lungan vilket medförde massiv blodförlust, andningsuppehåll och upphörd puls.

Ingrid heter egentligen något annat.


Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Varning för otäcka bilder! Uppemot 30 män rök ihop med yxor, brännbollsträn och machetes – blod överallt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Omfattande IT-haveri på kontantfri storbank

Varken app, kort eller internetbanken fungerar.. SEB kan ha debiterat bankkort dubbelt – nu vill banken att kunderna löser problemet själva genom att gå igenom sina transaktioner i efterhand.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.