"Jag blev arg": Den hjältemodige medarbetaren på 7-Eleven lyckades brotta ned förortsrapparen – känd från "Malou efter tio" – efter att irakiern drämt en hålslagare i huvudet på honom.

Här slår TV4-rapparen hålslagare i huvudet på butiksbiträdet

  • Sexdömde förortsprofilen "Bigry Mac" lanserades som rappare av TV4:s succéprogram "Malou efter tio"
  • Nu döms den 28-årige artisten för brutala rån mot Pressbyrån och 7-Eleven
  • "Ledsen tjejen men jag ska råna dig", sa han till sitt offer
Publicerad 12 februari 2018 kl 17.56

Inrikes. Rapparen Ali "Bigry Mac" Sultan fångades av övervakningskameror när han under brutala former rånade Pressbyrån- och 7-Eleven-butiker i Göteborg. Den tidigare sexdömde förortsprofilen, som bland annat är känd från "Malou" i TV4, döms nu till tre års fängelse.

Gilla artikeln på Facebook

© Privat

Ali Sultan.

Irakiern Ali Sultan, 28, har sedan tonåren under artistnamnet "Bigry Mac" hyllats som en rappare som ger en röst åt förorten Hammarkullen i Göteborg.

I mars 2013 deltog han i TV4:s prestigefulla intervjuprogram "Malou efter tio" där han framförde låten "Hör ni mig" som handlar om det så kallade utanförskap som invandrare från tredje världen uppges leva i.

Samtidigt har 28-åringen även gjort en kriminell karriär som sexbrottsling. Redan 2011 dömdes rapparen för homosexuella övergrepp mot två män som låg utslagna efter en efterfest på nyårsnatten. I september 2014 dömdes han återigen, denna gång för att ha misshandlat och sexuellt ofredat olika kvinnor.

Nu har Ali Sultan dömts igen, nu till fängelse, för flera brutala brott. 

Under loppet av ett par dagar hösten 2017 rånade han, eller försökte han råna, en rad olika butiker i Göteborg.

Tidigt på morgonen den 15 oktober slog irakiern till mot 7-Eleven på Kungsportsplatsen.

– Ledsen tjejen men nu ska jag råna dig, förklarade han för den unga kvinnan i kassan.

Han tog sedan ett grepp runt hennes nacke och tvingade henne att slå in koden som öppnade kassan. Bytet blev cirka 2.000 kronor.

Sent på kvällen samma dag tog sig Sultan till mot samma butik en gång till – men denna gång gick det betydligt sämre.

Rånaren förklarade för butiksbiträdet, denna gång en man, att han skulle skjuta honom och höll hotfullt sin hand i fickan. Den anställde blev lät sig dock inte skrämmas utan började fösa araben ut ur butiken.

Ett handgemäng uppstod och rapparen lyckades drämma till butiksbiträdet med en hålslagare som han fått med sig från kassaområdet.

– Då blev jag arg, förklarade svensken under rättegången, och berättade att han sedan brottade omkull förortsrapparen och lade ned honom på marken.

Dagen efter, den 16 oktober, var målet istället 7-Elevern-butiken på Linnégatan. Sultan sade då till mannen som stod i kassan att han tänkte råna butiken och varnade mannen för att göra "fula moves". Han tömde kassan och kom på detta sätt över 2.500 kronor.

28-åringen döms också för att ha rånat Pressbyrån på Järntorget den 14 oktober, för att ha försökt råna en man på baren Jerntorgets Brygghus mellan natten till den 28 september samt för att ha stulit smycken från en kvinnas bostad någon gång mellan den 28 oktober och den 2 november.

På Brygghuset gick Sultan, tillsammans med flera kumpaner, till brutal attack mot en gäst som stod i kön till toaletten. Rånarna tog struptag på mannen och slog hans huvud mot väggen. 

– Du ska dö! proklamerade TV4-rapparen och sade åt sitt offer att ge honom allt han hade på sig.

Offret fick motta slag och sparkar men räddades av att en ordningsvakt kom in i rummet. Den utsatta mannen kunde sedan identifiera Ali Sultan genom att söka på Google eftersom ordningsvakten hade sagt att det var en "rappare" som låg bakom rånet.

Göteborgs tingsrätt dömer i en deldom Ali Sultan till tre års fängelse för tre fall av rån, två fall av försök till rån samt ett fall av stöld. Han ska också betala skadestånd till fem privatpersoner och ett företag.

Enligt folkbokföringsregistret kommer Ali Sultan från Irak. Han folkbokfördes i Sverige 1993 och tilldelades svenskt medborgarskap 2004 vilket innebär att han med gällande regler inte kan utvisas.


Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.