Asylkaoset

Här väller invandrarna in i Ungern

Publicerad 14 september 2015 kl 17.53

Utrikes. Vid tolvslaget i natt får de tusentals soldater som den ungerska regeringen har stationerat vid gränsen mot Serbien laglig rätt att ingripa mot invandrare som försöker tränga in illegalt i landet. Nu passar tusentals invandrare på att bokstavligen välla in i sista stund innan gränsen mot Europa stängs.

Gilla artikeln på Facebook

Ett tillfälligt gränsstängsel av taggtråd har funnits på plats sedan i juni, men idag färdigställs de sista bitarna av ett fyra meter högt staket som är betydligt mer effektivt för att stoppa invandringen.

Dessutom har regeringen placerat tusentals soldater vid gränsen som har order att stoppa invandrare med våld om de försöker tränga in i landet olagligt. Dessutom riskerar invandrarna flera år i ungerskt fängelse om de försöker ta sig över staketet.

RT sänder live från händelserna vid den ungerska gränsen.

Fria Tider kommer att följa utvecklingen under kvällen och natten.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

S-politiker gripen för våldtäkt

Anhölls på fredagen. Brottet ska ha riktats mot en kvinna politikern är bekant med.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.