Hanif Bali sågade både S och M i torsdagens Opinion Live. Samtidigt konstaterade han att SD haft rätt om invandringens konsekvenser.

Hanif Bali: Verkligheten har gett SD rätt

Publicerad 20 december 2019 kl 00.07

Inrikes. Sverigedemokraterna har blivit landets största parti för att de hela tiden hade rätt i sin analys av invandringens konsekvenser. "Verkligheten" har givit dem rätt, sade moderaten Hanif Bali i SVT Opinion Live.

Gilla artikeln på Facebook

Under torsdagskvällen möttes bland andra Hanif Bali (M) och Aftonbladets Anders Lindberg i debatt i SVT Opinion Live.

Enligt Bali har hans parti sjunkit så mycket i opinionen eftersom de inte kunnat visa att de är kapabla att föra landet i rätt riktning.

Däremot har Sverigedemokraterna fått rätt.

– SD vinner på att de har hållit samma budskap och verkligheten har utfallit i enlighet med den linje som de har utmålat. De har sagt att det här är ett problem, och de har sagt att det här konsekvenserna av det, förklarar Hanif Bali i SVT och fortsätter:

– Sedan har verkligheten visat att det har varit ett problem och konsekvenserna har blivit som de har sagt, och då vinner de trovärdighet.

Anders Lindberg hävdar sedan att Sverigedemokraterna växer för att Moderaterna givit grönt ljus åt samarbete med partiet, vilket enligt honom fått väljare att gå över till SD. Detta menar Bali är en felaktig analys och påpekar att S också förlorar väljare till SD.

– De två stora regeringsbärande partierna har haft regeringsmakten men har inte lyckats göra det som folk vill ha, nämligen ordning och reda, trygghet, välfungerande välfärdssystem. På punkt efter punkt faller nu detta. Alla partier har de senaste nio åren lagt all sin tid och energi på hur man ska isolera Sverigedemokraterna, i stället för att eliminera de här samhällsproblemen, säger Bali i SVT.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0