Här är rapporterna om fiffel i vallokalerna

Publicerad 11 september 2022 kl 19.34

Inrikes. På sociala medier har under söndagen många vittnat om att det fifflas med valsedlar i vallokalerna runtom i landet.

Dela artikeln

Som vanligt är det främst Sverigedemokraterna och andra invandringskritiska partier som beskrivs som måltavla för det misstänkta fusket.

I en uppmärksammad tråd på Twitter beskriver Isabelle Eriksson, reporter på Bulletin, hur inte bara SD:s utan också flera andra partiers valsedlar saknades när hon skulle rösta:

Valsedlar från återvandringspartiet Alternativ för Sverige uppges också gömmas eller vändas bak och fram i vissa vallokaler.

I tidigare val har valsedlarna stått helt öppet i vallokalerna, så att alla i lokalen kunde se vilka valsedlar man tog. Efter hård kritik från EU-kommissionen ändrade Sverige till slut detta och i dagens val står valsedlarna avskärmade. Men i många vallokaler måste man bära med sig valsedlarna från det avskärmade området för att hämta ett kuvert, så att andra ändå kan se vad man valt för röstsedlar.

Tipsa oss via Fria Tiders tipsfunktion.

Artikeln uppdateras.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.