Här dansar vänstern efter farmarmord i Sydafrika

Publicerad 17 oktober 2020 kl 10.07

Utrikes. Vita farmare möttes av motdemonstranter från vänsterpartiet EFF i samband med en rättegång mot två mördare i Senekal i östra delen av fristatsprovinsen i Sydafrika. Det var oroligt på platsen, uppger Ruptly.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i början av oktober som 21-årige Brendin Horner mördades brutalt i ett farmarmord i Sydafrika, något Fria Tider skrev om då. Han hittades med ett rep runt halsen fastbunden i en stolpe.

Enligt Ruptly blev det oroligt när de två misstänkta gärningsmännen, 32-åriga Sekwetje Isaiah Mahlamba och 44-årige Sekola Piet Matlaletsa, ställdes inför domstol i veckan.

Farmare hade samlats för att protestera mot det brutala våldet. Samtidigt hade det antivita vänsterextrema partiet Economic Freedom Fighters, EFF, samlat motdemonstranter.

På filmer syns hur gruppen dansar och sjunger.

EFF grundades av Julius Malema, tidigare ordförande i African National Congress ungdomsförbund, sedan han uteslutits ur ANC 2012.

Under den första domstolsförhandlingen ska vita farmare ha stormat rätten och avfyrat skott samtidigt som de burit plakat texten "Boer lives matter", skriver Ruptly.

– Jag kan inte sova på natten. Jag vill inte se fler mord. Det är ondskefulla terroristattacker. Det är inte normala brott, säger en vit demonstrant.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Svenskt rymdinstrument ska leta liv på Jupiters månar. "Vore fantastiskt identifiera något slags spår av liv."0 

Svenska astronomer: Vi har hittat mystiska radiosignalernas källa. Regelbundna "meddelandena" från yttre rymden har gäckat forskarna i åratal.0 Plus

Kultur