Här exploderar Hitlers bomb – 80 år för sent

Publicerad 7 mars 2021 kl 18.04

Utrikes. Efter en omfattande evakuering i Exeter i England genomfördes en kontrollerad sprängning av en tysk bomb från andra världskriget, rapporterar Smithsonian Magazine.

Gilla artikeln på Facebook

Den ett ton tunga bomben, som det tyska flygvapnet Luftwaffe släppte över Exeter för 80 år sedan, upptäcktes av en slump av byggarbetare i fredags förra veckan.

Polisen beslutade snabbt att evakuera över 2.600 bostäder. Bombexperterna tog det säkra före det osäkra och valde att helt enkelt spränga den kraftiga flygbomben på plats i stället för att försöka flytta eller desarmera den.

Den kontrollerade detonationen genomfördes dagen efter att bomben upptäckts – och nu har flygbilder från händelsen släppts.

Enligt BBC News ledde den stora explosionen till att granatsplitter träffade människors bostäder. De cirka 1.400 studenter som fanns bland de evakuerade har under helgen fått återvända till sina boenden.


Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.