Här går hund till attack mot 6-årig pojke

Publicerad 10 oktober 2012 kl 08.59

Inrikes.Under måndagen gick en rottweiler plötsligt till attack mot 6-årig pojke i Brunnsparken i centrala Göteborg. Ett antal människor var tvungna att hjälpas åt för att få bort hunden från pojken och när de väl fick bort hunden avvek hundägaren snabbt från platsen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 16-tiden på måndagen i Göteborg som en stor rottweiler slet sig och hoppade på en 6-årig pojke bakifrån. Hunden högg fast i pojken och vägrade släppa och flera människor försökte ingripa, skriver Aftonbladet.

Pojken var ute och gick med sin farmor och syster när han blev överfallen. Ett vittne säger till Aftonbladet att "det var väldigt obehagligt" och att hunden bara blev mer och mer aggressiv. Vittnet säger att det kändes som att hunden skulle slita sönder pojken.

På en amatörfilm från händelsen kan senare delen av förloppet ses och bland annat hörs pojkens hjärtskärande skrik på hjälp.

Till slut lyckades de slita bort hunden genom att dra av pojken hans byxor. Hundägaren avviker då snabbt från platsen tillsammans med hunden utan att se hur det gick för pojken.

Ett vittne säger att hundägaren inte verkade bry sig ett dugg och menar att ägarens beteende "var för jävligt". Pojken fördes sedan med ambulans till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus med lyckligtvis lindriga skador.

Senare hörde hundens riktiga ägare, en kvinna, av sig och anmälde sig till polisen. Mannen som var ute och gick med hunden under attacken var hennes vän.

Geir Hogstad, utredare på Göteborgspolisen, säger att det nu ska utredas om något brott har begåtts. En möjlig rubricering vore vållande till kroppsskada, men Geir Hogstad poängterar att en hund inte kan begå brott. Han säger att det också kan bli aktuellt att utreda hundens mentala status.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åtta gånger fler sjuka med vaccin än utan

Stockholm massvaccinerades. Då ökade smittspridningen med 800 procent.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.