Här går Spindelmannen bärsärkagång inne i mataffären

Scrolla för video...

Publicerad 25 juli 2021 kl 09.23

Utrikes. En video som visar kaotiska och våldsamma scener inne på en butik i London tycks vara en del av ett nytt internetfenomen.

Gilla artikeln på Facebook

En man utklädd till superhjälten Spindelmannen gick av okänd anledning bärsärkagång i en mataffär London på torsdagen.

Utan förvarning sparkade mannen plötsligt in en dörr inne på en Asda-butik. Därefter sparkade han och slog ner en kvinna ur personalen.

Mannen kan därefter ses misshandla en person genom att med full kraft svinga med en lång krycka rakt mot personens huvud. Ytterligare fem personer deltog i det vilda slagsmålet.

Tidningen Daily Mail rapporterar att bråket ska ha startat som ett "stunt" organiserat av en grupp kallad "Live Madness Replays" som spelar in olika så kallade "pranks" och lägger upp dem på Instagram och Tiktok i syfte för att samla på sig gilla-markeringar av sina tittare.

Ett konto som är associerat med gruppen och som tillhör en rappare vid namn "Tyrone" ska ha livestreamat från händelsen, men klippet har i efterhand raderats. Samme rappare har nyligen ha hyllats som "hjälte" av det brittiska public service-bolaget BBC och tilldelats ett pris.

Polisen uppger att man har gripit fem personer som var inblandade i slagsmålet och att ytterligare sex personer ska ha blivit skadade i samband med händelsen.

Mannen i Spindelmannen-dräkten var en av flera personer som ska ha klätt upp sig och sedan attackerat och misshandlat butikspersonal och kunder inne i affären helt utan förvarning. Flera videoklipp florerar på sociala medier som visar gruppen när de går till fysisk attack mot för dem helt okända personer utan någon synbar anledning annat än för att ställa till med så mycket kaos, oreda, skräck och panik som möjligt.

En av de personer som nu är gripna har tidigare postat filmer på Youtube som visar hur han och hans vänner stormar in i butiker och orsakar plötslig kaos.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Otäcka filmer visar USA:s förfall

Stadsbilden jämförs med en zombieapokalyps.. Överallt står nedgångna människor fastfrusna i groteska ställningar.0 Plus

EU-revisorer slår larm i rapport. Illegal invandring främjas snarare än motverkas.0 

Vänsterextremister attackerade AFD

Våldsam valrörelse i Tyskland.. Partiet tvingas hålla privata valmöten – attackeras ändå.0 

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0