USA-kravallerna

Video: Här grips CNN:s journalister under direktsändning i Minneapolis

Publicerad 29 maj 2020 kl 19.44

Utrikes. Ett helt kamerateam från tv-bolaget CNN greps tidigt på fredagen mitt under en pågående direktsändning i Minneapolis i USA.

Gilla artikeln på Facebook

CNN:s korrespondent Omar Jimenez rapporterade direkt från oroligheterna i staden under fredagsmorgonen, lokal tid, när polisen plötsligt beslutade sig för att gripa hela tv-teamet. Först greps Jimenez, därefter producenten och slutligen kameramannen som tvingades ställa ned kameran på gatan medan han bojades och fördes bort av polisen.

Kamerateamet filmade ett polisingripande när konfrontationen med polisen ägde rum. Jimenez försökte först föra en dialog med poliserna och förklarade då att om polisen ville att kamerateamet skulle flytta på sig, så skulle de göra det.

– Vi går var helst ni vill ha oss. Vi ska inte vara ivägen för er, sade han.

– Säg bara till så flyttar vi på oss.

Men det var tydligen inte ett svar som poliserna var nöjda med. Istället greps hela kamerateamet en efter en av extrainkallad delstatspolis. Teamet försökte förgäves påpeka att de var journalister från CNN.

CNN:s John King kommenterade gripandet från studion medan kameran rullade.

– Det där är en amerikansk tv-reporter, Omar Jimenez, som leds iväg av poliser, kommenterade han.

– Jag har aldrig sett något liknande. Jag har aldrig sett något liknande, fortsatte John King när kameramannen till slut greps.

Delstaten Minnesotas guvernör, demokraten Tim Walz, har bett om ursäkt för att CNN-journalisterna greps då delstatspoliserna arbetar under hans jurisdiktion.

– Jag tar fullt ansvar för det. Det finns absolut ingen anledning till att något sådant här ska hända, sade han vid en pressträff under dagen.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0