Facebooks vaccincensur

Här ifrågasätter Zuckerberg vaccinet – trots egna förbudet mot vaccinkritik på Facebook

Publicerad 18 februari 2021 kl 18.21

Media. Facebook förbjöd förra veckan i princip all kritik och ifrågasättande av vaccin på sin plattform. Men nu släpper Project Veritas en läckt video som visar hur Facebooks vd Mark Zuckerberg själv uttrycker oro över coronavaccin – med hänvisning till att de kan "modifiera människors DNA".

Gilla artikeln på Facebook

– Jag delar uppfattningen om att man bör iaktta försiktighet när det gäller det här [vaccinet]. Vi känner helt enkelt inte till de långsiktiga biverkningarna av att i grunden modifiera människors DNA och RNA. I princip handlar det om förmågan att producera dessa antikroppar och huruvida det kan leda till andra mutationer eller andra risker längre fram.

Så sade Mark Zuckerberg, Facebooks grundare och vd, i juli 2020 under ett virtuellt personalmöte. En videoupptagning från mötet har läckt och publiceras nu av det konservativa journalistnätverket Project Veritas.

Det har dock varit annat ljud i skällan när Zuckerberg diskuterat vaccinet i offentliga sammanhang.

– Min uppfattning är att dessa vaccin inte modifierar ens DNA eller RNA. Så det är bara något som är viktigt att klargöra, sade Zuckerberg i en livesändning med Anthony Fauci i november 2020.

Förra veckan meddelade Facebook att man förbjuder nästan alla kritiska yttranden om vaccin. Användare och grupper på Facebook och Instagram riskerar nu att stängas ned om de sprider uppgifter om att coronavaccin – eller vaccin i allmänhet – skulle kunna vara farliga eller inte fungera.

Project Veritas fick i sitt konto avstängt från Twitter efter att ha publicerat en film som visar hur en av nätverkets journalister konfronterar Facebooks censurchef Guy Rosen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.