Har klanerna infiltrerat regeringen? Polisen vill inte svara

Publicerad 8 september 2020 kl 15.27

Inrikes. Linda H Staaf, chef på underrättelseavdelningen på polisens nationella operativa avdelning, bekräftar i Aftonbladet att de kriminella invandrarklanerna försöker påverka det politiska styret av Sverige. Men när hon får frågan om de lyckats ta sig in i regeringen, vill hon inte svara.

Gilla artikeln på Facebook

De invandrade klanernas stora utbredning i Sverige fortsätter att dominera svensk samhällsdebatt.

Det var i Ekots lördagsintervju i helgen som biträdande rikspolischef Mats Löfving avslöjade att det finns "minst" 40 kriminella klaner i Sverige, som bara invandrat för att organisera brottslighet.

I efterhand har polischefen Linda H Staaf lagt till att klanerna "hotar den svenska staten", som hon säger i Aftonbladet.

I lördagsintervjun fällde Löfving det anmärkningsvärda uttalandet att klanerna försöker påverka politiken i kommuner och även på riksplanet.

Staaf bekräftar för Aftonbladet att "risk" för sådan infiltration finns också i riksdagen. Men när tidningens Oisin Cantwell frågar om klanerna kan ha lyckats nästla sig in i regeringen, säger polischefen:

– Jag svarar inte på den sortens frågor.

I Expressen förklarar hon att klanerna är "systemhotande" och "samhällshotande" därför att de "förskjuter makten från staten till familjen". De "infiltrerar" myndigheter, lokalpolitik och näringsliv i syfte att gynna familjernas kriminella verksamhet, säger hon.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0