Har klanerna infiltrerat regeringen? Polisen vill inte svara

Publicerad 8 september 2020 kl 15.27

Inrikes. Linda H Staaf, chef på underrättelseavdelningen på polisens nationella operativa avdelning, bekräftar i Aftonbladet att de kriminella invandrarklanerna försöker påverka det politiska styret av Sverige. Men när hon får frågan om de lyckats ta sig in i regeringen, vill hon inte svara.

Gilla artikeln på Facebook

De invandrade klanernas stora utbredning i Sverige fortsätter att dominera svensk samhällsdebatt.

Det var i Ekots lördagsintervju i helgen som biträdande rikspolischef Mats Löfving avslöjade att det finns "minst" 40 kriminella klaner i Sverige, som bara invandrat för att organisera brottslighet.

I efterhand har polischefen Linda H Staaf lagt till att klanerna "hotar den svenska staten", som hon säger i Aftonbladet.

I lördagsintervjun fällde Löfving det anmärkningsvärda uttalandet att klanerna försöker påverka politiken i kommuner och även på riksplanet.

Staaf bekräftar för Aftonbladet att "risk" för sådan infiltration finns också i riksdagen. Men när tidningens Oisin Cantwell frågar om klanerna kan ha lyckats nästla sig in i regeringen, säger polischefen:

– Jag svarar inte på den sortens frågor.

I Expressen förklarar hon att klanerna är "systemhotande" och "samhällshotande" därför att de "förskjuter makten från staten till familjen". De "infiltrerar" myndigheter, lokalpolitik och näringsliv i syfte att gynna familjernas kriminella verksamhet, säger hon.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0