Här örfilar chef i Högersektorn upp åklagare

Publicerad 27 februari 2014 kl 20.58

Utrikes.En lokal befälhavare i den ukrainska paramilitära paraplyorganisationen Högersektorn örfilade nyligen upp en åklagare, som han anklagade för korruption.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har i flera artiklar rapporterat om den ukrainska Högersektorn – en paraplyorganisation som samlar ett antal nationalistiska paramilitära grupperingar.

Högersektorn spelade huvudrollen i upproret mot den nyligen avsatte presidenten Janukovitj och åtnjuter för närvarande stor popularitet i Ukraina.

I lördags kunde Fria Tider berätta att väpnade styrkor under ledning av Högersektorns lokala befälhavare Alexander Muzychko hade börjat patrullera gatorna i staden Rovno för att upprätthålla ordningen.

Nu sprids ett filmklipp på nätet som visar hur Muzychko bryskt örfilar upp en åklagare, som han enligt uppgift beskyller för att vara ineffektiv och korrumperad.

Muzychko är veteran från kriget i Tjetjenien där han slogs tillsammans med muslimska rebeller mot de ryska styrkorna.

2007 förklarade Muzychko, enligt Russia Today, att han har för avsikt att fortsätta slåss mot ”kommunister, judar och ryssar” så länge han lever.

I en ledare i måndags beklagade DN:s chefredaktör Peter Wolodarski att många i väst låtit sig luras av rysk propaganda som överdrivit betydelsen av ”våldsamma och extrema inslag”  bland de ukrainska demonstranterna. Wolodarski citerade uppgifter om att ”unga feminister” och ”HBT-aktivister” spelade en viktig roll i revolutionen.

Huruvida Alexander Muzychko identifierar sig som HBT-person är inte känt.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0