Här räddas Sankt bernhardshund från Englands högsta berg

Publicerad 27 juli 2020 kl 11.23

Utrikes. En Sankt bernardshund fick i torsdags räddas från Scafell Pike, Englands högsta berg. Det skriver Wasdale Mountain Rescue (WMRT) på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Sankt bernardshunden Daisy fick under en utflykt på berget, tillsammans med sina ägare, ont i ena bakbenet och kunde inte fortsätta. Ägarna kontaktade bergräddare som ryckte ut för att rädda den nödställda hunden.

Vid halv sex-tiden på kvällen var 16 räddningsarbetare på plats och lyckades, med en hel del hundgodis till hjälp, bära den 55 kilo tunga hunden på en bår ned från berget. Vädret skulle bli sämre under kvällen, vilket gjorde att räddningsarbetarna ville få hunden och dess ägare till säkerhet så snabbt som möjligt.

Knappt fem timmar senare var både hund och ägare i säkerhet. Daisy uppges må bra och vara vid god vigör, men skäms lite för att hon fick räddas från berget. Sankt bernardshundar, en hundras från Schweiz, är annars kända som hundar som räddar människoliv i de snöklädda alperna, inte att de själva behöver räddas i bergen.

Den strapatsrika räddningsinsatsen i torsdags har fått stor uppmärksamhet i brittiska medier, i ett land där hunden värdesätts mer och fyller en viktigare roll för den nationella identiteten än i troligen något annat land.

Bild:

© WMRT

Sankt Bernardshunden Daisy fick bäras ned från berget.

Bild:

© WMRT

Sankt Bernardshunden Daisy fick bäras ned från berget.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0