Dror Feiler konfronteras av Coop-personalen.

Här tas SD-hataren på bar gärning inne på Coop

Publicerad 28 oktober 2021 kl 17.45

Inrikes. Vänsterpartisten Dror Feiler – känd för att systematiskt störa SD:s torgmöten – anklagades under dramatiska former för stöld i en Coop-butik på Södermalm. När personalen skulle gripa honom började vänsterprofilen ömsom vädja om nåd – ömsom gasta om "våld" – och lyckades till slut fly ut ur butiken. Nu åtalas Feiler för sex stölder vid olika tillfällen från samma butik.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Dror Feilers passfoto 2020.

Dror Feiler, född i Israel, är en känd musiker som har varit kandidat för Vänsterpartiet till riksdagen och EU-parlamentet.

Han har tidigre uppmärksammats för att ha stört torgmöten med Sverigedemokraterna genom att högljutt spela Pippi Långstrump-musik på sin saxofon.

Nu åtalas den 70-årige vänsterprofilen för sex fall av ringa stöld, något som Nordfront var först med att rapportera.

Enligt åtalet har Dror Feiler åtminstone vid sex olika tillfällen från den 27 september till den 2 december 2020 stulit matvaror från sin lokala Coop-butik på Östgötagatan på Södermalm i Stockholm. Varorna har haft ett sammanlagt värde av 204,78 kronor.

Enligt personalen har stamkunden Feiler systematiskt bara skannat en del av sina varor när han använt snabbkassan, och tagit med sig andra varor utan att betala för sig.

En Coop-anställd berättar att det var välkänt bland personalen att vänsterprofilen brukade stjäla varor när han besökte butiken och att de därför började hålla extra koll på honom. Tillsammans med en kvinnlig kollega bestämde han sig för att konfrontera Dror Feiler när de upptäckte att han vid ännu ett tillfälle bara skannade vissa varor i snabbkassan.

– Jag sade till honom att han bara hade skannat en av varje vara. Mannen svarade då att det var fråga om ett misstag, berättar medarbetaren.

Han fortsätter:

– Jag frågade om mannen kunde följa med in på lagret så att vi kunde reda ut det hela. Mannen svarade nej eller "Varför då?" Jag svarade att vi ville reda ut detta. Sedan sa jag eller min kollega att det inte var första misstaget. Detta kanske var ett misstag av oss eftersom mannen sedan verkade känna att han var fast och det kanske hade varit bättre att bara be honom följa med.

"Började gnälla"
Dror Felier försökte sedan smita ut ur affären, men den manlige medarbetaren blockerade hans väg.

– Mannen skrek då att de inte fick använda våld mot honom. Jag berättade att ingen använde våld och att jag bara stått i vägen. Mannen sprang iväg och jag tog tag i honom men han slet sig och tappade grejerna. Jag sprang efter men min kollega ropade till mig och jag förstod att hon inte tyckte att det var någon mening att springa efter.

Enligt den kvinnliga kollegan började Dror Feiler "gnälla" och sade "Snälla, snälla!" när hon och hennes kollega skulle gripa honom.

– När jag stod på mig och sa att vi grep honom så blev han våldsam. Vi försökte stoppa honom utan våld men han hade gått ut hårt för att komma undan och jag sa till min kollega att han skulle släppa det så att ingen skulle skadas, säger kvinnan.

"Snattade DN för 25 år sedan"
Den kvinnliga medarbetaren var dock väl medveten om identiteten på tjuven, som hon kände igen som en lokal politiker och stamkund.

Hon uppger i förhör att hon redan för 20–25 år sedan såg hur Dror Feiler stal ett exemplar av vänster­tidningen Dagens Nyheter från butiken och att hon då sade till honom.

Kvinnan berättade också att hon sett hur Feiler kommit in i butiken tillsammans med sin fru och stulit varor.

Dror Feilers identitet kunde bekräftas genom att han vid tillfället använde sitt personliga Coop-medlemskort och genom att han fångades av övervakningskamerorna.

Försvarar sig: "Ett missförstånd"
I polisförhör har Dror Feiler nekat till brott. Han vidhåller att det hela rör sig om "ett missförstånd" och att det var maskinens fel att han bara lyckades betala för en vara.

– Jag sade till personalen att jag hade betalat men han hoppade på mig och tog tag i mig fast han inte har någon rätt till det. Jag tycker inte om att bli fasthållen. Jag kände det som obehagligt när någon håller fast mig, säger Feiler.

Han godtog ändå ett strafföreläggande.

– Jag vill inte att det här ska gå till en domstol, sade Dror Feiler.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Ekonominyheter

Var tredje billig elprodukt innehåller farliga ämnen

Höga halter i 35 av fallen.. Främst bly i lödningar samt ftalater och kortkedjiga klorparaffiner i plast. 0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.