FRITT FRAM: En leende Fatah Ghazi fångas av en övervakningskamera innan våldtäkten. Oavsett hur många våldtäkter han begår kan han inte utvisas. Till höger: Brottsplatsen på Katarina kyrkogård som offret pekade ut.

Har "utvisats" två gånger men får springa lös i Sverige ändå – nu har Fatah, 27, strypvåldtagit en kvinna på en kyrkogård

  • Fatah Ghazi, 27, har dömts till utvisning två gånger men Marocko "vägrar" ta emot honom
  • Svensk rättspraxis ger utvisningsdömda araber rätt att försättas på fri fot om de inte kan flygas hem direkt
  • Nu utnyttjar Fatah den slappa svenska ordningen för att springa runt i landet och våldta svenska kvinnor
  • Han "kan inte" utvisas – oavsett hur många han våldtar
Publicerad 16 december 2020 kl 20.17

Inrikes. Fatah Ghazi, 27, har tidigare dömts till utvisning två gånger för olika brott. Han fick dock stanna i Sverige eftersom hemlandet Marocko uppges "vägra" ta emot honom. Nu döms han återigen till utvisning – denna gång för att ha våldtagit en kvinna på en kyrkogård i Stockholm.

Gilla artikeln på Facebook

Natten till den 12 augusti blev en kvinna under brutala former våldtagen vid gravarna intill Katarina kyrka på Södermalm i Stockholm.

Kvinnan hade varit ute med en svensk manlig vän och druckit så mycket alkohol att hon fick en blackout. Hon vaknade till liv av att hon låg med huvudet mellan två gravstenar medan en marockan, Fatah Ghazi, tog strypgrepp på henne med båda händerna.

Hon försökte göra motstånd och skrek "sluta!"

– Om du inte är tyst så kanske du blir nästa person att vara under marken, svarade den 27-årige araben då och våldtog henne vaginalt och analt.

Kvinnan berättade enligt domen i rätten att hon "bad honom att inte strypa henne för hon tänkte att om han stryper henne så kan hon dö, men om han bara våldtar henne så kan hon ta sig därifrån efteråt".

Våldtäktsmannen hade fångats av övervakningskameror under natten och kunde senare gripas och åtalas. Han döms nu till 2 år 6 månaders fängelse för våldtäkt samt skadegörelse (efter att ha kastat stenar och andra föremål på en bil).

Fatah Ghazi har har sedan tidigare lagförts för en rad andra brott och har dömts till utvisning två gånger: dels den 5 juli 2016 i Göteborgs tingsrätt med förbud att återvända hit före den 5 juli 2021, dels den 29 april 2020 i Svea hovrätt med förbud att återvända hit före den 20 januari 2025.

Trots det har han kunnat stanna kvar i Sverige och fortsätta begå brott.

"Av Fatah Ghazis uppgifter framgår att utvisningsbesluten inte har kunnat verkställas på grund av att Marocko inte tagit emot honom och att han också under lång tid suttit i förvar. Vidare framgår av hans uppgifter att han inte har någon anknytning till Sverige vad gäller familj, bostad eller arbete", skriver Stockholms tingsrätt i den nya domen.

Av ett yttrande från Migrationsverket framkommer att Fatah Ghazi den 8 juni 2015 ansökte om asyl, men att ansökan återkallades. Vidare framkommer att Fatah Ghazi den 31 oktober 2016 återigen ansökte om asyl men att den ansökan avslogs den 16 december 2016.

Han döms nu för tredje gången till utvisning. Utvisningen är dock begränsad och vid händelse av att han verkligen skulle utvisas denna gång är Ghazi välkommen tillbaka i Sverige i december 2030.

Läs också: Dömdes till utvisning för dödsvåldtäkt – men Abdi, 38, är kvar i Sverige och begår nya brott


Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

"Fertig? Jawohl!" Avspeglar starka banden mellan svenska kvällstidningen och naziregimen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

S-politiker gripen för våldtäkt

Anhölls på fredagen. Brottet ska ha riktats mot en kvinna politikern är bekant med.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.