Heberlein: Bomben sprängdes ett kvarter från mig

Publicerad 14 september 2019 kl 12.45

Inrikes. M-politikern och etikdoktorn Ann Heberlein skriver nu i sociala medier att hon bor ett kvarter från där nattens extremt kraftiga detonation i Lund ägde rum.

Gilla artikeln på Facebook

Lund är skakat efter nattens mycket kraftiga detonation mitt i stan, som riktades mot en mindre butik lokaliserad i ett flerbostadshus och som allvarligt skadade en förbipasserande 25-årig kvinna.

Aftonbladet och Kvällsposten har rapporterat om en helt utblåst butik, krossade rutor längs hela gatan, en skrikande skadad ung kvinna, strömavbrott, tavlor som faller ner på golvet, människor som flyr ut genom fönster, hela betonghus som skakar av smällen.

En av dem som bor i närheten av brottsplatsen är författaren, moderatpolitikern, etikdoktorn och Lundabon Ann Heberlein, berättar hon personligen på Twitter.

Dessutom ska hennes dotter strax innan ha passerat platsen.

"Jag är orolig för nästan allt: jag är rädd för att min dotter ska bli påkörd, rånad, misshandlad, våldtagen. Jag visste inte att jag behövde vara orolig för bomber. I natt smällde det ett kvarter härifrån, två timmar efter att min dotter passerat på väg hem. Ofattbart", skriver hon på Twitter.


Nyheter från förstasidan

Regeringen vill skärpa regler om frigivning

Ser över kontroversiella svenska reglerna. Alla som döms till fängelse ska inte längre automatiskt friges efter att ha avtjänat två tredjedelar av straffet.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0