Hiv-mannen i Motala
Ett så kallat födelsecertifikat från Etiopien som påstås visa att afrikanen är född nyårsafton år 2000 och därmed 16 år gammal.

Hiv-man hade oskyddat sex med barn – döms till kort ungdomstjänst

Publicerad 27 april 2017 kl 10.59

Inrikes. Ett hiv-smittat flyktingbarn från Afrika som uppger sig vara 16 år döms för sexuellt utnyttjande av barn och försök till grov misshandel. Enligt tingsrätten var den dömde väl medveten både om att flickan han utnyttjade sexuellt var under 15 år och att han själv bar på den livsfarliga sjukdomen.

Gilla artikeln på Facebook

Brotten ska ha begåtts mellan 1 februari och 25 mars 2016 i Östergötland. Enligt tingsrätten visste 16-åringen att han bar på HIV och att flickan var under 15 år.

Det har också framkommit att han medvetet struntade i att ta sin bromsmedicin, så att virusnivåerna i blodet – och därmed också smittrisken – blivit kraftigt förhöjda. Detta trots att han fått information om konsekvenserna av att inte medicinera och om sin informationsplikt vid sexuella kontakter.

Enligt åtalet misstänktes 16-åringen även för att ha genomfört ett oskyddat oralt samlag med en annan flicka som även hon var under 15 år. Då han nekat till det och vare sig målsägande eller vittnen har kunnat ange någon tidpunkt för när det inträffat, frias 16-åringen från de åtalspunkterna, skriver SVT.

En tredje flicka som utsatts för etiopiern har berättat att han "varit likgiltig inför om hans sexuella partner varit minderårig, att han varit sexuellt påstridig och beredd att genomföra oskyddade sexuella handlingar mot partnerns vilja". Den unge mannen, som hävdar att han är född på nyårsafton år 2000, slapp helt åtal för våldtäkt mot den tredje flickan eftersom han uppger sig ha varit under 15 när brottet begicks.

Stämningsansökan kom in under mars i år. Enligt domen är 16-åringen fortfarande medborgare i Etiopien och i behov av tolk på amhariska.

Åklagaren har berättat för media att "ingen har blivit smittad, lyckligtvis".

Den 21 april 2017 kom domen från Linköpings tingsrätt. Straffet blir ungdomsvård och ungdomstjänst på 100 timmar. Afrikanen ska även betala 15.000 kronor i skadestånd till flickan.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Stockholmspolisen grep 75 sexköpare

Slog till i city och närförorterna.. Männen ska få "hjälp sluta köpa sex" på särskild mottagning.0 

Kvinna döms för mord på sambon

Friades i tingsrätten.. 50-årige företagaren från Hallstahammar försvann spårlöst.0 

Forskare odlar fram svenska cideräpplen

Korsar svenska äpplen med franska och engelska.. Ska ge tillräckligt bittra frukter för svensk cidertillverkning.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Vänsterduons insats i "På spåret" hånas. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson sågas.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0