H&M:s vd Helena Helmersson.

H&M:s terrormuta till AFA: "Skänker miljoner" till Black lives matter

Publicerad 27 juni 2020 kl 16.00

Inrikes. H&M:s vd Helena Helmersson tar nu öppet ställning för Black lives matter, uppger SvD Näringsliv. Dessutom väljer företaget att skänka fem miljoner kronor, skriver Omni Ekonomi.

Gilla artikeln på Facebook

Flera storföretag försöker nu blidka upplopps­makarna bakom oroligheterna i USA:s storstäder genom att antingen öppet gå ut och ge stöd till AFA eller genom att skänka pengar till vänsterextrema organisationer. De senaste veckorna har flera ledande butikskedjor försökt utnyttja sina mediala och finansiella muskler för att klara sig undan medan mobbarna ska slå sönder butikslokaler tillhörande konkurrerande företag istället.

Klädjätten Hennes & Mauritz har nu öppet tagit ställning för Black lives matter. Det berättar vd:n Helena Helmersson i en intervju med SvD.

Men inte bara det.

Företaget planerar även att blanda sig i höstens presidentval i USA genom att försöka öka röstregistreringen.

Dessutom har klädjätten skänkt närmare 5 miljoner kronor till organisationer som arbetar för svartas så kallade juridiska och ekonomiska rättigheter. På detta sätt tycker man att man ställer sig bakom sina medarbetare, kunder och samhället i stort.

"H&M skänker 5 miljoner till Black lives matter-rörelsen", skriver Omni Ekonomi.

– Det är superviktigt för oss att stå upp för det och att inte bara prata utan också agera, säger Helena Helmersson till SvD Näringsliv.

Hon får även frågan om hon har någon egen koppling till "svartas rättigheter" eller själv har svarta vänner. På det svarar hon "självklart" och påpekar att hon även under lång tid arbetat med så kallad hållbarhet och överlag "brinner för rättvisefrågor".


Klimatet

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.