Höginvandringspaketet kan stoppas

Publicerad 2 maj 2021 kl 14.33

Inrikes. Regeringens nya höginvandringspaket ser ut att stoppas. M, SD, KD och L kommer gemensamt att lägga fram ett utskottsinitiativ i socialförsäkrings­utskottet för att stoppa viktiga delar av de nya reglerna, som var avsedda att kraftigt öka invandringen från tredje världen.

Gilla artikeln på Facebook

M-ledaren Ulf Kristersson har tidigare varit uttalat kritisk mot höginvandrings­paketet och förklarar nu varför.

– Regeringen vill alltså avsiktligt öka invandringen genom att låta fler vuxna utan asylskäl ändå stanna i Sverige, de vill öka möjligheterna till anhöriginvandring även om man inte kan försörja sina anhöriga och de vill inte ställa några språkkrav på den som ska få permanent uppehållstillstånd, konstaterar Kristersson på telefon i Aftonbladets livesändning idag.

Kristersson uppger att hans parti nu till sist har listat ut att så kallad integration inte kan förhindra att Sverige får gängkriminalitet och skolresultat på u-landsnivå så länge vi fortsätter att byta ut befolkningen mot människor från u-länder.

– Det är då vi märker att integration inte fungerar, utan vi måste minska invandringen om vi ska ha en chans att klara av de svåra integrationsproblem som vi redan har i Sverige, säger han till Aftonbladet.

Kristersson uppger att han väntar sig majoritet i utskottet, eftersom Liberalerna har anslutit sig till det konservativa blocket. Men i riksdagen kan försöket att stoppa höginvandringspaketet falla på en enda röst när hela kammaren röstar om saken i juni.

Åkesson skriver i Aftonbladet att det alternativa förslag som man nu ställt sig bakom "hade sett väldigt annorlunda ut" om Sverigedemokraterna ensamt stod bakom det, men att det bättre än regeringens höginvandringspaket.

"Vi är alltjämt av uppfattningen att lagstiftningen behöver göras om från grunden, något som dock tyvärr inte låter sig göras med annat än en majoritet för detta i Sveriges riksdag", konstaterar Åkesson.

Sverigedemokraterna har dock minskat i mätningarna och ligger nu en bra bit under 20-procensstrecket i de större institutens opinionsmätningar.


Ekonominyheter

Mycket bidrag i Teslas omsättning

Säljer "utsläppsrätter" istället för bilar.. Statliga subventioner bakom framgångssagan Elon Musk.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Okunnigt att avstå. Generaliseringar är en nödvändig del av ett vetenskapligt förhållningssätt, inte minst till invandrare och brott.0 

Vetenskap

Hundars stressnivåer knyts till ägaren. Men det är skillnad mellan olika raser.0 

Tiotusentals följer kinesisk skrotraket. Följer med spänning var raketen slår ned.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus