Svenska kyrkans homosextavla

Homosextavla tas bort från kyrka – för "transperson" skildras som orm

Publicerad 11 december 2019 kl 16.11

Inrikes. Efter bara tio dagar har Svenska kyrkan beslutat att ta bort den kulturmarxistiska tavlan "Paradiset" från en kyrka i Malmö. Bakgrunden är enligt kyrkoherden att en tolkning av tavlan kan bli "att en transperson är ond eller djävulen".

Gilla artikeln på Facebook

Det var med pompa och ståt som konstnären Elisabeth Ohlson Wallins homoerotiska målning "Paradiset" invigdes som ny altartavla i S:t Pauli kyrka i Malmö den första advent.

Tavlan skildrar paradiset i Bibeln, men Adam och Eva har bytts ut mot homosexuella personer i sexuella poser.

Men efter bara tio dagar meddelar Svenska kyrkan nu att tavlan kommer att tas bort från kyrkorummet eftersom den "har för många obesvarade frågor".

Kyrkan bedyrar i ett pressmeddelande att det visserligen är "helt okontroversiellt" att det finns två homosexuella par i konstverket:

"Men att det finns en orm, vilket av tradition står för ondska, och att den dessutom övergår i en transperson gör att en tolkning kan bli att en transperson är ond eller djävulen. Det kan Svenska kyrkan absolut inte stå för."

– Jag insåg först inte komplexiteten, men vid närmare eftertanke och omsorgsfull diskussion med ledningen, finns det inget annat alternativ än att flytta tavlan från kyrkorummet, säger kyrkoherde Per Svensson.


Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.