Svenska kyrkans homosextavla
Tavlan "Paradiset" av Elisabeth Ohlson Wallin.

Homosexuellt konstverk blir altartavla i Malmökyrka

Publicerad 1 december 2019 kl 09.47

Inrikes. Idag den första advent blir den kulturmarxistiska konstnären Elisabeth Ohlson Wallins homoerotiska målning "Paradiset" ny altartavla i S:t Pauli kyrka i Malmö.

Gilla artikeln på Facebook

© Jorchr

S:t Pauli kyrka.

"På söndag skrivs historia. Sveriges enda hbtq-altartavla (Elisabeth Ohlsson Wallin) tas emot i S:t Pauli kyrka i M-ö. Självklart hänger den i koret, bredvid den 'gamla' altartavlan. Vi är så glada o stolta!" skriver Helena Myrstener, präst i S:t Pauli kyrka, på Twitter.

Tavlan, som visar homosexuella afrikaner och vita människor i sexuella poser, invigs i mässan klockan 11 på söndagen.

"Det är med stolthet och glädje som vi tar emot Paradiset i S:t Pauli kyrka. Vi behöver bilder som öppnar upp för en större inkludering och identifiering i kyrkan. Vi är tacksamma för Elisabeths konstnärskap som gör det möjligt för oss att bygga en trovärdig kyrka som visar att vi alla, oavsett vem vi älskar och identifierar oss som, ryms i Paradiset", skriver Svenska kyrkan i Malmö i ett pressmeddelande.

Elisabeth Ohlson Wallin, som själv är öppet homosexuell, placerar i "Paradiset" homosexuella i Guds skapelseverk från begynnelsen. Inte i helvetet dit homosexuella tidigare förpassats av kyrkan och kristna. Tavlan bygger på reformationskonstnären Lucas Cranach den äldres (1472-1553) tavla "Adam och Eva" eller "Syndafallet".

Redan år 1998 väckte Ohlson Wallin uppståndelse när Svenska kyrkan ställde ut hennes pornografiska homosexverk "Ecce Homo" i Uppsala domkyrka.


Nyheter från förstasidan

Bard i polisförhör för hets mot folkgrupp

Polisen utreder Alexander Bard för Twitter-inlägget. "Blir det åtal så kan ni ge er fan på att jag tänker snacka."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.