Svenska kyrkans homosextavla
Tavlan "Paradiset" av Elisabeth Ohlson Wallin.

Homosexuellt konstverk blir altartavla i Malmökyrka

Publicerad 1 december 2019 kl 09.47

Inrikes. Idag den första advent blir den kulturmarxistiska konstnären Elisabeth Ohlson Wallins homoerotiska målning "Paradiset" ny altartavla i S:t Pauli kyrka i Malmö.

Gilla artikeln på Facebook

© Jorchr

S:t Pauli kyrka.

"På söndag skrivs historia. Sveriges enda hbtq-altartavla (Elisabeth Ohlsson Wallin) tas emot i S:t Pauli kyrka i M-ö. Självklart hänger den i koret, bredvid den 'gamla' altartavlan. Vi är så glada o stolta!" skriver Helena Myrstener, präst i S:t Pauli kyrka, på Twitter.

Tavlan, som visar homosexuella afrikaner och vita människor i sexuella poser, invigs i mässan klockan 11 på söndagen.

"Det är med stolthet och glädje som vi tar emot Paradiset i S:t Pauli kyrka. Vi behöver bilder som öppnar upp för en större inkludering och identifiering i kyrkan. Vi är tacksamma för Elisabeths konstnärskap som gör det möjligt för oss att bygga en trovärdig kyrka som visar att vi alla, oavsett vem vi älskar och identifierar oss som, ryms i Paradiset", skriver Svenska kyrkan i Malmö i ett pressmeddelande.

Elisabeth Ohlson Wallin, som själv är öppet homosexuell, placerar i "Paradiset" homosexuella i Guds skapelseverk från begynnelsen. Inte i helvetet dit homosexuella tidigare förpassats av kyrkan och kristna. Tavlan bygger på reformationskonstnären Lucas Cranach den äldres (1472-1553) tavla "Adam och Eva" eller "Syndafallet".

Redan år 1998 väckte Ohlson Wallin uppståndelse när Svenska kyrkan ställde ut hennes pornografiska homosexverk "Ecce Homo" i Uppsala domkyrka.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.