Syrierna noterar att männen håller varandra i hand – och går sedan till attack.

Homosexuellt par höll hand – slogs ner av gäng

Publicerad 14 oktober 2020 kl 12.55

Inrikes. Två homosexuella män höll varandra i hand på Göteborgs centralstation och blev misshandlade av ett arabiskt gäng. Nu döms tre syrier till milda straff – och ingen av dem utvisas. Enligt tingsrätten var motivet för misshandeln att kränka offrens sexuella läggning.

Gilla artikeln på Facebook

Det homosexuella paret anlände till Göteborgs centralstation med tåget på kvällen den 7 april 2020. De gick sedan hand i hand genom stationshuset på väg till Nordstan, där de skulle handla.

I stationshuset mötte de de tre syrierna, som kom gående i motsatt riktning.

När paret hade passerat syrierna hörde en av de homosexuella männen, som själv är arab men tillsammans med en svensk, hur den ena syriern sade föraktfulla saker om honom och andra homosexuella på arabiska. När han konfronterade mannen frågade syriern bland annat om hans mamma var stolt över honom.

I samband med ordväxlingen gick araberna till attack och slog och sparkade de homosexuella männen i ansiktet och på kroppen.

Nu döms de tre syrierna, som uppger sig vara 23, 21, respektive 21 år, för misshandel, vilket Göteborgs-Posten var först med att rapportera om. Två av dem får villkorlig dom med samhällstjänst i 100 respektive 120 timmar. Den tredje, en av 21-åringarna, döms till tre månaders fängelse eftersom han begick misshandeln under prövotiden för en tidigare utdömd skyddstillsyn för andra brott.

Samtliga är medborgare i Syrien, men alla får stanna i Sverige.

Göteborgs tingsrätt slår fast att motivet för misshandeln var att kränka offren för deras sexuella läggning. Den ene syriern förnekade dock att så var fallet.

– Händelsen handlar att han snackar skit om mig och min heder, sade syriern i förhör om en av de misshandlade homosexuella männen.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bara var sjunde svensk håller på Trump

Stor majoritet hoppas på vänsterkandidaten Biden. Endast bland SD-väljare har Trump ett knappt försprång.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.