IS-hotet i Knivsta: "De otrogna ska krossas"

Publicerad 2 februari 2015 kl 19.08

Inrikes. Flera lappar som hyllar terrororganisationen Islamiska staten och hotar att "krossa" alla "otrogna" har satts upp på olika håll i Knivsta. Polisen ser dock inte någon anledning till oro.

Gilla artikeln på Facebook

© Twitter/Privat

En av lapparna som som satts upp i Knivsta. Den koranvers som citeras uppmanar till att "låta svärden vina" över de otrognas huvuden och händer. (Klicka för större bild.)

Lapparna, som under dagen påträffades vid kommunhuset och på Thunmanskolan i Knivsta, pryds av en stor IS-fana och budskapet: "De otrognas dagar är räknade, vi, de rättrogna har kommit till Knivstad (sic)".

I texten hänvisas också till IS-terroristernas självutnämnde "kalif" Abu Bakr al-Baghdadi och hans budskap om att "de rättrogna" aldrig får leva under "de otrognas lagar".

"Därför måste vi resa oss och upprätta Allahs lag, sharia och krossa alla de otrogna som gör motstånd!" lyder budskapet.

Lapparna har väckt oro bland befolkningen i Knivsta, men enligt polisens presstalesman Christer Nordström finns det inga skäl till det.

– Vi har inte bedömt texten sammantaget som allvarlig och därför finns i nuläget ingen anledning för Knivstaborna att vara oroliga, säger han till P4 Uppland.

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot. Ingen misstänkt finns i nuläget.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Svenska kvinnor mördade mer än män. Sensationell ny forskning om 1800-talets våld.0 Plus

En av världens snabbaste superdatorer byggs i Linköping. Ska göra Sverige ledande inom AI.0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0