IS-hotet i Knivsta: "De otrogna ska krossas"

Publicerad 2 februari 2015 kl 19.08

Inrikes. Flera lappar som hyllar terrororganisationen Islamiska staten och hotar att "krossa" alla "otrogna" har satts upp på olika håll i Knivsta. Polisen ser dock inte någon anledning till oro.

Gilla artikeln på Facebook

© Twitter/Privat

En av lapparna som som satts upp i Knivsta. Den koranvers som citeras uppmanar till att "låta svärden vina" över de otrognas huvuden och händer. (Klicka för större bild.)

Lapparna, som under dagen påträffades vid kommunhuset och på Thunmanskolan i Knivsta, pryds av en stor IS-fana och budskapet: "De otrognas dagar är räknade, vi, de rättrogna har kommit till Knivstad (sic)".

I texten hänvisas också till IS-terroristernas självutnämnde "kalif" Abu Bakr al-Baghdadi och hans budskap om att "de rättrogna" aldrig får leva under "de otrognas lagar".

"Därför måste vi resa oss och upprätta Allahs lag, sharia och krossa alla de otrogna som gör motstånd!" lyder budskapet.

Lapparna har väckt oro bland befolkningen i Knivsta, men enligt polisens presstalesman Christer Nordström finns det inga skäl till det.

– Vi har inte bedömt texten sammantaget som allvarlig och därför finns i nuläget ingen anledning för Knivstaborna att vara oroliga, säger han till P4 Uppland.

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot. Ingen misstänkt finns i nuläget.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

AFS får tre mandat i kyrkomötet

SD backar stort. Men uppstickaren Alternativ för Sverige får mandat till sist.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Afghanistan är inte ett isolerat fiasko. 20 år efter 11 september utmanas USA:s makt från alla håll, skriver Pat Buchanan.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0