Arkivbild.

Hundratal ungdomar attackerade polis i Trollhättan

Publicerad 16 juni 2017 kl 11.30

Inrikes. Ett hundratal ungdomar startade ett våldsamt upplopp i Kronogården i Trollhättan på torsdagskvällen. Ungdomarna var maskerade och beväpnade och två polisbilar förstördes, skriver polisen på sin hemsida. Det är andra natten i rad det är mycket oroligt i området.

Gilla artikeln på Facebook

Strax innan klockan 21 på torsdagen drev ett hundratal ungdomar omkring i förorten Kronogården i Trollhättan. Flera av dem var maskerade och beväpnade med påkar, enligt polisen. Till slut utbröt ett våldsamt upplopp och poliser på plats attackerades.

Två polisbilar fick sina däck sönderskurna och polisen tvingades begära förstärkning till området.

"Det är mycket oroligt och det upplevs som hotfullt", uppgav polisen, som inte kunde avveckla händelsen förrän vid 03.00-tiden på natten då de flesta hade lämnat området.

– Det eskalerade runt midnatt, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till Omni.

Ingen person ska dock ha kommit till skada. En man greps för skadegörelse.

Det är andra natten i rad det är oroligt i Kronogården i Trollhättan.

Natten till torsdag larmades polisen till Lantmannagatan med anledning av att det brann bildäck på gatan. När en väktare, som anlände först till platsen, försökte släcka däcken blev han utsatt för stenkastning av en gruppering boende i området.

Då kom en annan grupp till väktarens undsättning, vilket blev starten på ett storbråk mellan två olika förortsgrupperingar. Bråket utvecklades till ett våldsamt upplopp och två personer hamnade på sjukhus med lindrigare skador.

I bråket användes olika tillhyggen såsom fälgkors och påkar, skriver polisen. Inte förrän vid 04-tiden var det lugnt på platsen.


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0