Asylkaoset
Arkivbild.

Hundratals illegala invandrare stormade spansk exklav

Publicerad 9 december 2016 kl 19.16

Utrikes. Omkring 400 illegala invandrarmän från Afrika har enligt myndigheterna stormat den spanska exklaven Ceuta i Marocko, rapporterar Focus.

Gilla artikeln på Facebook

Invandrarna lyckades enligt lokala uppgifter tidigt på morgonen ta sig över gränsstängslet och två gränsvakter skadades lindrigt i tumultet. Stängslet runt Ceuta är sex meter högt.

Det rör sig om den största massanstormningen i Ceuta sedan slutet av oktober. Då lyckades 230 illegala invandrare från tredje världen tränga in i det spanska nordafrikanska exklaven.

Migranterna kommer enligt myndigheterna i första hand från Afrika söder om Sahara. Om och om försöker de illegala afrikanerna att penetrera EU:s gränser för att ta sig till högbidragsländer som Sverige i Nordeuropa och få "asyl".


Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0