Pierre Schori (S), tidigare riksdagsledamot och biträdande utrikesminister, t.v.

Hundratals S-politiker kräver mer invandring – utpekas som "heligt"

Publicerad 4 juli 2020 kl 15.42

Inrikes. Över 200 S-debattörer kräver att Sveriges asylinvandring fortsätter. Den ska göra landet till en "humanitär stormakt". Ett tak för hur många som får komma hit skulle bryta mot internationella konventioner och Socialdemokraternas historiska solidaritet, skriver de på Aftonbladet Debatt.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i Aftonbladet som 233 S-debattörer och politiker kräver att invandringen till Sverige fortsätter.

De är djupt kritiska till den tuffare invandringspolitik som Moderaterna och Kristdemokraterna vill införa, och som även Socialdemokraterna flirtat med den senaste tiden. Något liknande skulle aldrig hänt för några år sedan. 

Debatten har helt förändrats och partierna har börjat närma sig Sverigedemokraterna, påpekar de.

Enligt S-debattörerna kräver flyktingkonventionen att Sverige fortsätter fylla landet med asylinvandrare.

De hävdar rentav att mer invandring genom familjeåterförening och permanenta uppehållstillstånd främjar en "framgångsrik integration".

Att sätta ett asyltak på 4.000-5 000 asylsökare per år, som M och KD vill göra, är helt oacceptabelt, enligt S-politikerna.

Blir Sverige mindre mångkulturellt genom färre invandrare, tar kanske fler länder efter och stänger sina gränser. Det får inte hända, varnar de.

"En volymsättning av asylinvandring strider både mot EU-rätten och mot de internationella konventioner som Sverige förbundit sig till... Det är avgörande att Sverige står upp för asylrätten. Annars ger det en mycket problematisk signal till resten av världen. Det riskerar att bli en dominoeffekt där till sist alla länder stänger sina gränser för flyktingar", skriver bland andra ex-riksdagsledamoten Veronica Palm i Aftonbladet.

Även den tidigare socialdemokratiska ministern och FN-ambassadören Pierre Schori har skrivit på artikeln och kräver att Socialdemokraterna fortsätter invandringen. Att flyktingar ska få hjälp i närområdet i stället, något den socialdemokratiska Tankesmedjan Tiden föreslagit, sågar han.

– Asylrätten är ju helig kan man säga, varje människa har rätt att söka asyl, säger Pierre Schori till Ekot.


Coronavaccin

"Vad håller du på med jävla somalier?" Borlänge-familjen vågade inte bo kvar efter mardrömslika upplevelsen.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Iranska krigsfartyg på Östersjön

Bilder: Första Östersjöbesöket från Mellanöstern-landets marin. Ryssand har satt in tre strategiska atomubåtar med kärnvapenkapacitet.0 

Ekonominyheter

Kaffepriset upp 60 procent sedan januari

Arabicabönor skenar mest.. "Större inflations­mönster" syns nu på råvarumarknaden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.