Bidenskandalen
Strippan Lunden Roberts var en av gästerna som Biden smugglade in i lokalerna utan lov.

Hunter Biden smugglade in strippa i svenska myndighetens lokal

Publicerad 23 februari 2021 kl 12.41

Inrikes. Den skandalomsusade amerikanske presidentsonen Hunter Biden anklagade Statens fastighetsverk för rasism. Detta efter att den svenska myndigheten hotat vräka honom sedan att han smugglat in en strippa och en hemlös svart kvinna i House of Sweden i Washington.

Gilla artikeln på Facebook

Dagens Nyheter har publicerat mejl från Statens fastighetsverk. Myndigheten administrerar den exklusiva kontorsbyggnaden House of Sweden i Washington DC där bland annat svenska ambassaden ligger.

Hunter Biden, son till USA:s nuvarande president, hyrde under 2017 svit 507 i House of Sweden, men hamnade snabbt i konflikt med Statens fastighetsverk.

Den crackrökande presidentsonen hade nämligen smugglat in personer i byggnaden genom en bakväg, trots att alla besökare måste gå genom huvudentrén och passera metalldetektorer.

Bland dessa gäster fanns en strippa som Hunter Biden ett år senare fick ett barn med som strippan tvingade honom att erkänna som sitt. Han bjöd också in en hemlös svart kvinna.

När House of Sweden kontaktade Biden om detta och bad honom upphöra med beteendet kom han med rasistanklagelser.

”Om NN har ett problem med mina gästers ras eller klädsel tycker jag att vi alla ska sätta oss och prata om det med en advokat närvarande”, skriver Hunter Biden i ett mejl enligt DN.

Biden meddelade några veckor senare att han ville säga upp hyreskontraktet i förväg. Men därefter slutade han att svara på mejlen från Statens fastighetsverk, som till slut hotade honom med vräkning.

Det slutade med att hyran betalades genom den innestående säkerhetsdepositionen och att Biden flyttade ut.

Hunter Biden, som utreds av FBI för sina affärsförbindelser med Kina, hade också bett House of Sweden om en extranyckel till sin svit åt en korruptionsanklagad kinesisk affärsman.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åtta gånger fler sjuka med vaccin än utan

Stockholm massvaccinerades. Då ökade smittspridningen med 800 procent.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.