"I Finland kommer 10.000 dö" – här försäger sig SVT:s utsände i direktsändning

Publicerad 16 mars 2020 kl 20.16

Inrikes. Det blev märklig stämning i SVT-studion på måndagen när tv-jättens finlandskorrespondent Hasse Svens ärligt berättade hur många som den finska Folkhälsomyndigheten räknar med kommer att dö i Finland av coronaviruset. Den svenska staten hemlighåller samtidigt sina egna myndigheters uppskattningar.

Gilla artikeln på Facebook

Finland har till skillnad från Sverige valt att offentliggöra myndigheternas beräkningar av hur många som väntas smittas och dö. Och det är många.

Corona samlas i pungen – män kan bli sterila.

På länk från Finland förklarade SVT:s korrespondent Hasse Svens att Finland så sent som i lördags hade kontroll på alla smittkedjor i hela landet, men på söndagen räknar man med att tappa den kontrollen.

– Trots det säger man att 30-35 procent av den finländska befolkningen troligen ändå kommer smittas fram till sommaren, och det troliga dödsfallet är runt 10.000, sade Hasse Svens i SVT:s direktsändning på måndagen.

Då blir det plötsligt tyst i SVT-studion.

Efter ett antal sekunder börjar SVT:s kvinnliga programledare bete sig märkligt och säger till slut att hon fått nya "instruktioner":

– Ehm, uhm, ursäkta jag fick ehh, liite, å ehm, instruktioner här i örat, ehm, om vi ska sammanfatta...

Uppgiften om 10.000 döda återkom man därefter inte till i programmet.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

AFS får tre mandat i kyrkomötet

SD backar stort. Men uppstickaren Alternativ för Sverige får mandat till sist.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.