Illegalt husvagnsläger tvingar studenter flytta

Publicerad 15 juni 2013 kl 06.21

Inrikes.Studenter vid Stockholms universitet uppmanas att lämna sina hem med omedelbar verkan sedan ett illegalt husvagnsläger bildats nära ett område med studentbostäder i Kista norr om Stockholm.

Gilla artikeln på Facebook

"Rädsla för zigenarvåld tvingar studenter att flytta" blev rubriken när nättidningen The Local, som uppenbarligen inte hänger med i svensk rubrikpraxis, rapporterade om husvagnscampingen på fredagen.

Enligt The Local har universitetet gått ut med ett brådskande meddelande till samtliga studenter som är bosatta i området och uppmanat dem att lämna området redan samma dag. "Vi kan inte garantera er säkerhet längre", skriver Stockholms universitet i meddelandet.

-– Det är för jävligt, säger en kinesisk utbytesstudent till Fria Tider.

-– Det är som en karneval hela tiden. Jag är kvar i Sverige i en vecka till men måste flytta nu. Jag trodde inte det var så här i Sverige, säger han och syftar på bland annat husvagnslägret och på invandrarkravallerna som ägde rum i närområdet i maj.

En kvinnlig student från Portugal säger till Fria Tider att problemen pågått länge.

-– Det har varit så här sedan jag kom hit i julas. Zigenarfamiljer som bråkar hela tiden. De måste vara den mest hatade folkgruppen i världen, säger hon.

Doug Revolta är utbytesstudent från Storbritannien och bor i området.

-– Först stördes vi bara av deras närvaro, men nu har en hel del av oss blivit riktigt rädda. Tjejerna i synnerhet, de känner sig inte säkra längre, säger han till The Local.

Polisen uppger för nättidningen att "det är svårt" för dem att göra något åt den olagliga campingen.

-– Vi griper sällan folk bara för att de campar olagligt, säger en talesman för polisen till The Local.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Forskarna själva chockade av resultatet. Åldrandet bromsades inte bara – försökspersonernas kroppar blev flera år "yngre".0 Plus

Börjar gallskrika: "Snälla skjut mig inte!" Manlig kollega reagerar blixtsnabbt – och kommer till undsättning.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0 

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0